ΔΑΓΚΩΜΑ & ΓΚΡΥΓΜΑ

Rosy Outlook για την έναρξη σταδιοδρομίας στα ζώα το 2023

Γραμμένο από admin

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε μια καριέρα στα ζώα

Τι είναι αυτό που κάνει τώρα τόσο καλή στιγμή για να ξεκινήσετε μια καριέρα στα ζώα; Σύμφωνα με τον οικονομικό γίγαντα Morgan Stanley, όπως πολλοί επενδυτές ανακαλύπτουν, η βιομηχανία κατοικίδιων ζώων είναι πρακτικά ανθεκτική στην ύφεση. Αυτό θα πρέπει να είναι εξαιρετικά νέα για τους λάτρεις των ζώων που ελπίζουν για μια καριέρα που εργάζονται με κατοικίδια.

Η Morgan Stanley αναφέρει επίσης ότι οι νεότεροι ενήλικες γίνονται ιδιοκτήτες κατοικίδιων κατά πλήθος. Ο αριθμός των νοικοκυριών που έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο αναμένεται να αυξηθεί κατά 14% έως το 2030. Με σχεδόν το 70% των αμερικανικών νοικοκυριών να έχουν ήδη τουλάχιστον ένα κατοικίδιο, μια τέτοια αύξηση θα οδηγήσει σε μια ακόρεστη ανάγκη για προϊόντα και υπηρεσίες κατοικίδιων ζώων, όπως εκπαίδευση , επιβίβαση, περιποίηση και κτηνιατρική φροντίδα.

Όχι μόνο περισσότεροι άνθρωποι έχουν κατοικίδια, αλλά είναι επίσης πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για τα κατοικίδιά τους από ποτέ. Σύμφωνα με το American Kennel Club, οι δαπάνες για κατοικίδια αναμένεται να τριπλασιαστούν έως το 2030 στα 275 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δαπάνες σε μεμονωμένα νοικοκυριά που έχουν κατοικίδια αναμένεται να διπλασιαστούν σε σχεδόν 2.000 $ ανά σπίτι κατά την ίδια περίοδο. Είτε πρόκειται για ρούχα για σκύλους, για παιχνίδια για γάτες ή για συντήρηση ενυδρείου, αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι χρημάτων για τον μέσο Αμερικανό.

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, οι σταδιοδρομίες στη φροντίδα των ζώων έχουν μια εκπληκτική προβλεπόμενη αύξηση θέσεων εργασίας 29% μεταξύ 2021 και 2031. Αυτός ο αριθμός υπερβαίνει κατά πολύ τις μέσες προοπτικές για άλλα επαγγέλματα. Αυτό το στατιστικό και μόνο είναι αφορμή για γιορτή αν έχετε πάθος για τα ζώα και αναζητάτε μια ανταποδοτική καριέρα. Μια τέτοια επαγγελματική εκπαίδευση –εκπαίδευση ζώων– μπήκε ακόμη και στη λίστα του Forbes με τις «30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες σταδιοδρομίες» το 2021.

Τι τροφοδοτεί τις εκτοξευόμενες δαπάνες για κατοικίδια;

Γιατί οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν τόσα πολλά χρήματα για τα κατοικίδιά τους; Η απάντηση μπορεί να φανεί στο πώς βλέπουμε τη σχέση μας με τα κατοικίδιά μας. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, τα κατοικίδια θεωρούνται όλο και περισσότερο από τους ιδιοκτήτες τους ως πραγματικά μέλη της οικογένειας.

Σε πολλούς millennials δεν αρέσει ο όρος “ιδιοκτήτης κατοικίδιων ζώων” και αναφέρονται ως “γονείς κατοικίδιων ζώων”. Καθώς όλο και περισσότεροι Millenials αναβάλλουν την απόκτηση παιδιών –ή εγκαταλείπουν καθόλου την απόκτηση παιδιών– τα κατοικίδια παίρνουν τη θέση των ανθρώπινων απογόνων. Το Gen Z φαίνεται έτοιμο να ακολουθήσει τα βήματά τους. Με διαφορά, η μεγαλύτερη προβλεπόμενη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων είναι μεταξύ 18-34 ετών.

Οι άνθρωποι που βλέπουν τα κατοικίδιά τους ως «παιδιά» λατρεύουν να τα κακομάθουν, να τα χαρίζουν χρήματα και στοργή, να τα ντύνουν με χαριτωμένα ρούχα και να δημιουργούν σπα για κατοικίδια που προσφέρουν υπηρεσίες όπως:

  • “Pawdicures”
  • Περιποίηση προσώπου για σκύλους
  • Μασάζ
  • Χρώμα νυχιών και μαλλιών
  • Μοναδικά στυλ όπως ένα λιοντάρι για Pomeranians ή ένα λούτρινο αρκουδάκι για Poodles
  • Αξεσουάρ όπως φτερά υφασμένα σε αυτιά ή ουρές
  • Διασκεδαστικές ειδικές εκδηλώσεις για τα κατοικίδια ζώα και τους ιδιοκτήτες τους, όπως «Doggy Speed ​​Dating» την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αυτοί οι ίδιοι γονείς κατοικίδιων τείνουν να έχουν εμμονή με την καλύτερη τροφή για να ταΐσουν τα κατοικίδιά τους και θα ξοδέψουν πολλά χρήματα για τροφή για σκύλους ενώ τσιγκουνεύονται τα δικά τους παντοπωλεία, εάν είναι απαραίτητο. Μια έρευνα της Morgan Stanley αποκάλυψε ότι το 37% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων θα ήταν πρόθυμοι να χρεωθούν για κτηνιατρική φροντίδα.

Τα κατοικίδια που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτελούν ένα ενδιαφέρον αίνιγμα. Τα κατοικίδια και οι άνθρωποί τους έχουν συνηθίσει να περνούν όλο τον χρόνο τους μαζί. Όλο και περισσότερο, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θέλουν να παίρνουν τα κατοικίδιά τους παντού, από το Lowes, το Tractor Supply και ακόμη και το Nordstrom μέχρι το αίθριο στο καφενείο της γειτονιάς. Υπάρχει ακόμη και μια ώθηση σε πολλά μέρη για να επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες να φέρουν τα σκυλιά τους στη δουλειά μαζί τους.

Η επιθυμία να παίρνουν ζώα παντού μπορεί να υποκινηθεί από την αύξηση των προβλημάτων συμπεριφοράς μεταξύ των σκύλων και των γατών που βρέθηκαν ξαφνικά μόνες στο σπίτι αφού οι ιδιοκτήτες τους επέστρεψαν στη δουλειά. Αυτό είναι οδυνηρό για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, αλλά εξαιρετικά νέα για τους εκπαιδευτές σκύλων και γατών! Σύμφωνα με μια συμβουλευτική έρευνα του Forbes τον Δεκέμβριο του 2022, το 25% των Millennials και το 41% ​​των μελών Gen Z χρησιμοποιούν κάποιο είδος υπηρεσιών εκπαίδευσης συμπεριφοράς για να βοηθήσουν στον περιορισμό της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.

Ακολουθήστε το πάθος σας για τα ζώα

Σε αυτήν την κουλτούρα που αγαπά τα κατοικίδια, το πάθος σας για τα ζώα μπορεί να οδηγήσει σε μια ανταποδοτική καριέρα. Είτε θέλετε να εργαστείτε σε έναν ζωολογικό κήπο, να φροντίσετε άρρωστα κατοικίδια σε μια κτηνιατρική κλινική ζώων, να δημιουργήσετε καταπληκτικά ενυδρεία με κοραλλιογενείς υφάλους, να εκπαιδεύσετε γάτες ή σκύλους ή να αφεθείτε στη δημιουργική σας πλευρά σε ένα σπα υψηλής ποιότητας, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε μια καριέρα που σχετίζεται με τα ζώα!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin