ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ σκυλοτροφή

Feeding Dogs with EPI – Kinetic Performance Dog Food

Γραμμένο από admin

Ταΐζοντας Γερμανικούς Ποιμενικούς

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο τεύχος Νοεμβρίου 2020 του περιοδικού Schutzhund USA.

Ταΐζοντας τόσα γερμανικά ποιμενικά σκυλιά (GSDs) όσο κι εμείς, συναντάμε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό σκύλων με εξωκρινή παγκρεατική ανεπάρκεια (EPI). Για όσους ασχολούνται με αυτό, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο όχι μόνο στην ικανότητα του σκύλου να εργάζεται, αλλά και στην ικανότητα να διατηρεί απλώς μια φυσιολογική, υγιή ζωή. Η κτηνιατρική αξιολόγηση και φροντίδα είναι απαραίτητη, αλλά υπάρχει και μια σημαντική διατροφική πτυχή της αντιμετώπισης του EPI. Καθώς αυτός είναι ο τομέας εμπειρογνωμοσύνης μας, θα επικεντρωθούμε σε αυτόν τον τομέα.

Τι είναι το EPI;

Για όσους είχαν την τύχη να μην το αντιμετωπίσουν, το EPI είναι η αδυναμία παραγωγής επαρκών παγκρεατικών ενζύμων για την πέψη των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων. Αυτή η πεπτική δυσκολία έχει ως αποτέλεσμα την κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τους προσβεβλημένους σκύλους. Καθώς αυτά είναι τα βασικά δομικά στοιχεία οποιουδήποτε διατροφικού προγράμματος, αυτό παρουσιάζει ορισμένα σοβαρά εμπόδια ακόμη και για τη βασική υγεία του σκύλου. Καθώς τα GSD είναι μια από τις πιο γνωστές φυλές για EPI, αυτό είναι συχνά ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Συμπτώματα σκύλου

Συνήθη συμπτώματα της EPI είναι η αδηφάγος όρεξη, η απώλεια βάρους, η συχνή ή συνεχής διάρροια και, περιστασιακά, οι συχνοί έμετοι. Εάν δεν διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να προκύψουν μυριάδες δευτερογενή συμπτώματα καθώς αναπτύσσονται προβλήματα υγείας από την ανεπαρκή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Ευτυχώς, αυτά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και ο σκύλος σας μπορεί να ζήσει μια μακρά και σε μεγάλο βαθμό φυσιολογική ζωή με σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Συστάσεις για το πρόγραμμα σίτισης

Λόγω της μεγάλης βάσης καταναλωτών σκύλων εργασίας, αντιμετωπίζουμε τακτικά EPI λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού GSD σε αυτόν τον πληθυσμό. Κατά συνέπεια, μπορέσαμε να αναπτύξουμε ορισμένα σχήματα διατροφής που βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της συνολικής υγείας των σκύλων. Δεν προσπαθούμε να τους φέρουμε σε ένα ελάχιστο επίπεδο υγείας. Στόχος μας είναι να τους φέρουμε σε ένα μέρος όπου μπορούν να εκτελέσουν εργασίες σε υψηλό επίπεδο. Εδώ είναι αυτό που είδαμε ότι ήταν επιτυχημένο.

Αντικαταστήστε τα Ένζυμα – Επειδή ο σκύλος δεν παρέχει τα ένζυμα, πρέπει να προέρχονται από εξωτερική πηγή. Η πηγή που προτείνουμε είναι το συμπλήρωμά μας Bios 36K. Σε αντίθεση με τα περισσότερα πεπτικά συμπληρώματα που είναι κυρίως προβιοτικά, το Bios 36K περιλαμβάνει μια πλήρη σειρά από πρεβιοτικά, προβιοτικά και πεπτικά ένζυμα. Εκτός από την παροχή των απαραίτητων πεπτικών ενζύμων, τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά ενισχύουν ολόκληρο το πεπτικό σύστημα. Είναι επίσης πολύ οικονομικό για συνεχή χρήση σε σύγκριση με σχεδόν οτιδήποτε άλλο στην αγορά.

Παρέχετε Εύπεπτη Διατροφή – Μια δίαιτα που περιέχει εύπεπτες πηγές πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων είναι απαραίτητη. Θα πρέπει επίσης να είναι χαμηλή σε φυτικές ίνες, ιδιαίτερα σε αδιάλυτες ίνες. Καθώς αυτές οι απαιτήσεις τείνουν να ισχύουν σε μικρότερο βαθμό για κάθε σκύλο που βρίσκεται υπό έντονο στρες, οι δίαιτες μας έχουν ήδη κατασκευαστεί για να τις εξυπηρετούν. Είχαμε τεράστια επιτυχία με τις φόρμουλες Active 26K και Power 30K σε σκύλους με EPI. Ποια φόρμουλα θα επιλέξετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ανάγκες και την κατάσταση του συγκεκριμένου σκύλου σας. Αυτοί οι σκύλοι με σοβαρή απώλεια βάρους και πολύ υψηλό μεταβολισμό χρειάζονται γενικά το Power 30K.

Η διαχείριση είναι μια ισορροπία

Το EPI γενικά δεν υποχωρεί και είναι σημαντικό να έχετε τον κτηνίατρό σας να παρακολουθεί την κατάσταση του σκύλου σας σε τακτική βάση. Ενώ είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα στη βελτίωση της υγείας και της απόδοσης με ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, οι σκύλοι μπορεί να ανταποκρίνονται διαφορετικά τόσο στην πάθηση όσο και στις διάφορες μεθόδους θεραπείας και διαχείρισης. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε δει σκύλους να βελτιώνονται σε σημείο που μπορούν να διακόψουν όλες τις συνταγογραφούμενες θεραπείες υπέρ της τροφής και των συμπληρωμάτων. Κατά γενικό κανόνα, πιστεύουμε ότι προτιμάται μια διατροφική λύση για να ανακουφίσει και να αποφύγει μια ιατρική λύση εάν είναι δυνατόν. Αν και αυτό μπορεί να μην είναι μια επιλογή για πολλούς σκύλους, μια φυσική διατροφική προσέγγιση παρουσιάζει τον χαμηλότερο κίνδυνο για μακροχρόνια θεραπεία σε σκύλους που ανταποκρίνονται θετικά στο πρόγραμμα.

26

ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΩ

2021

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin