ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

5 βήματα για βιώσιμες στρατηγικές επωνυμίας τροφών για κατοικίδια

Γραμμένο από admin

Η βιωσιμότητα μπορεί να είναι είτε τσιτάτο είτε ήθος για τις εταιρείες τροφών για κατοικίδια. Σε μια έρευνα, το 73% των επαγγελματιών των επιχειρήσεων είπε στην Euromonitor International ότι οι εταιρείες επενδύουν στη βιωσιμότητα για να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν τη φήμη μιας μάρκας. Ταυτόχρονα, το 58% των καταναλωτών απάντησαν σε διαφορετική έρευνα ότι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο με τις αγορές τους. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δεν αποτελούν εξαίρεση και η βιωσιμότητα είναι μία από τις ισχυρότερες τάσεις στον κλάδο. Ενώ οι επιχειρήσεις μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη φήμη, οι πελάτες επικεντρώνονται σε παρατηρήσιμα αποτελέσματα και δεν θα είναι ευχαριστημένοι αν διαπιστώσουν ότι οι φιλικοί προς το περιβάλλον ισχυρισμοί δεν άξιζαν το ανακυκλωμένο χαρτί στο οποίο εκτυπώθηκαν.

Σχεδιασμός στρατηγικής βιωσιμότητας της επωνυμίας τροφίμων για κατοικίδια

Ενώ το greenwashing μιας επωνυμίας μπορεί να έχει μπούμερανγκ όταν οι καταναλωτές αντιληφθούν την απάτη, η οικολογική συνείδηση ​​μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρα για μια εταιρεία τόσο οικονομικά όσο και από την άποψη του κοινού. Η ανάπτυξη ενός σχεδίου βιωσιμότητας μπορεί να βοηθήσει μια εταιρεία τροφών για ζώα συντροφιάς να επικεντρώσει τις προσπάθειές της για να ωφελήσει πραγματικά τόσο το περιβάλλον όσο και την ουσία, αποφεύγοντας τα αναποτελεσματικά ή ανειλικρινή έργα. Η έκθεση της Euromonitor International «Χτίζοντας μια Βιώσιμη Στρατηγική: Ένας Οδηγός για Επιχειρηματικούς ηγέτες», παρείχε έναν οδηγό για την ανάπτυξη μιας εφαρμόσιμης στρατηγικής βιωσιμότητας που θα αντέχει τόσο στον έλεγχο των ιδιοκτητών κατοικίδιων όσο και στον έλεγχο της C-suite. Αυτά τα πέντε βήματα μπορούν να καθοδηγήσουν έναν επαγγελματία εταιρείας τροφών για κατοικίδια καθώς σχεδιάζει ένα πρόγραμμα βιωσιμότητας για τις μάρκες τους.

Βήμα 1: Δέσμευση

«Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το κόστος υπερτερεί των οφελών», γράφουν οι αναλυτές της Euromonitor. «Αλλά οι εταιρείες μπορούν να είναι βιώσιμες και κερδοφόρες».

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα απασχολούν τους καταναλωτές εδώ και δεκαετίες, αλλά τα στελέχη της βιομηχανίας τροφών για ζώα συντροφιάς δεν αντιμετώπιζαν πάντα τη βιωσιμότητα ως μέρος της βασικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής. Καθώς η κλιματική αλλαγή, οι εξαφανίσεις, η ρύπανση και άλλα προβλήματα οξύνονται και γίνονται πιο δύσκολο να αγνοηθούν, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων απαιτούν όλο και περισσότερο να γνωρίζουν ότι οι μάρκες που αγοράζουν δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος. Οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι η ενεργειακή απόδοση, η μείωση των απορριμμάτων και παρόμοιες επιχειρηματικές στρατηγικές μπορεί να είναι επίσης κερδοφόρες.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα στελέχη πεπεισμένα για αυτή τη σύνδεση μεταξύ βιωσιμότητας και επιχειρηματικών στόχων. Για αυτούς, μια πρόταση στρατηγικής βιωσιμότητας μπορεί να προσελκύσει τους ηγέτες περιγράφοντας λεπτομερώς τη σχέση μεταξύ περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων, επιχειρηματικών οφελών, δημιουργίας αξίας και μετριασμού του κινδύνου.

«Η υπόθεση της επιχείρησής σας θα πρέπει να περιγράφει ένα κοινό-στόχο, μια λεπτομερή ανάλυση του ανταγωνισμού και τυχόν επιπτώσεις στην αγορά», έγραψαν οι αναλυτές της Euromonitor.

Βήμα 2: Δώστε προτεραιότητα

Η βιωσιμότητα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πιθανών τρόπων βελτίωσης της σχέσης μιας επιχείρησης με τα οικοσυστήματα και τις κοινωνίες. Οι εταιρείες τροφών για κατοικίδια πρέπει να περιορίσουν τη στρατηγική τους για να βρουν συγκεκριμένες ενέργειες που ευθυγραμμίζονται περισσότερο με την επιχείρησή τους και τις δυνατότητές τους να δράσουν.

«Μια συναρπαστική στρατηγική δεν πρόκειται να δημιουργήσει ουσιαστική αλλαγή», γράφουν οι αναλυτές της Euromonitor. «Συγκεντρωθείτε σε πιεστικά ζητήματα που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο».

Μόλις δοθεί προτεραιότητα σε μια πρωτοβουλία, η στρατηγική βιωσιμότητας χρειάζεται μετρήσιμους στόχους.

Βήμα 3: Συνεργαστείτε

Ένας επαγγελματίας τροφής για κατοικίδια μπορεί να βρει συμμάχους τόσο εντός της εταιρείας του όσο και χωρίς, καθώς προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας τους. Οι ηγέτες επιχειρήσεων τροφών για κατοικίδια μπορούν να βοηθήσουν στην κατάρρευση των σιλό που εμποδίζουν τη συνεργασία διαφορετικών υποκαταστημάτων μιας εταιρείας. Ομοίως, οι ηγέτες μπορούν να προσβλέπουν σε προμηθευτές και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους για περαιτέρω έργα βιωσιμότητας.

«Μια αμοιβαία επωφελής συνεργασία σε όλη την αλυσίδα αξίας μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρά αποτελέσματα», γράφουν οι αναλυτές της Euromonitor.

Βήμα 4: Αναφορά

Μόλις ξεκινήσει μια πρωτοβουλία βιωσιμότητας, η στρατηγική θα πρέπει να ενσωματώνει την υποβολή εκθέσεων και την αξιολόγηση της προόδου. Η παρακολούθηση της προόδου μιας πρωτοβουλίας επιτρέπει στους επαγγελματίες τροφών για κατοικίδια να προσδιορίσουν την επιτυχία ή την αποτυχία επίτευξης των στόχων. Τα αποτελέσματα μπορούν στη συνέχεια να συντεθούν σε μια αναφορά.

Βήμα 5: Επικοινωνήστε

Ενώ η Γη και οι κάτοικοί της μπορεί να επωφεληθούν από μια πρωτοβουλία βιωσιμότητας, μια εταιρεία τροφών για κατοικίδια πρέπει να επικοινωνεί με το κοινό, τους επενδυτές και άλλους για να αποκομίσει το μέγιστο όφελος από τις δραστηριότητές τους.

«Η διαφάνεια χτίζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία», γράφουν οι αναλυτές της Euromonitor. «Αποκαλύψτε τον αντίκτυπό σας και προωθήστε τα επιτεύγματά σας».

Η συσκευασία προϊόντων, οι ιστότοποι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η διαφήμιση είναι δύο τρόποι ενημέρωσης των ιδιοκτητών κατοικίδιων για τη βιωσιμότητα μιας μάρκας. Οι πιστοποιήσεις τρίτων, όπως το δίκαιο εμπόριο ή οι πιστοποιήσεις βιολογικών προϊόντων, μπορούν να προσθέσουν αξιοπιστία, καθώς οι καταναλωτές μπορεί να μην πιστεύουν τι λέει μια εταιρεία για τον εαυτό τους.

«Η επικοινωνία και η διαφάνεια είναι πιο σημαντικές από ποτέ», γράφουν οι αναλυτές της Euromonitor. «Τα τσιτάτα, οι γενικοί ισχυρισμοί και οι γενικές δηλώσεις σχετικά με την υπεύθυνη επιχειρηματική ανάπτυξη δεν θα καταστήσουν την επωνυμία σας βιώσιμη. Αλλά μια ισχυρή στρατηγική με συγκεκριμένους στόχους, στόχους, ενεργοποιήσεις και δεσμεύσεις θα σας βοηθήσει να γίνετε ένα».

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin