ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

3 τύποι τροφών για κατοικίδια αντιπροσωπεύουν το 80% των πωλήσεων Purina PetCare

Γραμμένο από admin

Με πωλήσεις προϊόντων για κατοικίδια πέρυσι πάνω από 18 δισεκατομμύρια CHF (19,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και κερδοφορία πάνω από 20%, η Purina PetCare ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία της Nestle, μετά τον καφέ, δήλωσε ο François-Xavier Roger, οικονομικός διευθυντής της Nestlé, στην Consumer Analysts Group. συνέδριο της Νέας Υόρκης (CAGNY) στις 24 Φεβρουαρίου στη Μπόκα Ράτον, Φλόριντα, ΗΠΑ.

Ορισμένοι τύποι τροφών για κατοικίδια αντιπροσώπευαν μεγάλο μέρος αυτής της απόδοσης. Ο ξηρός σκύλος, η ξηρή γάτα και η βρεγμένη γάτα αντιπροσωπεύουν το 80% των πωλήσεων της Purina Petcare, είπε.

«Ο σκύλος αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα της κατηγορίας με τον ξηρό σκύλο να προηγείται με ποσοστό 37%,» δήλωσε στο συνέδριο η Nina Leigh Krueger, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της Purina North America. «Όταν κοιτάς τη γάτα, είναι πιο ομοιόμορφα μοιρασμένη μεταξύ υγρού και στεγνού».

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή θέση στη γάτα, και ειδικά στην βρεγμένη γάτα», είπε ο Ρότζερ. «Συμβαίνει ότι το τμήμα της γάτας είναι το πιο ελκυστικό. Αυτό είναι πιο περίπλοκο. Εδώ μπορείτε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά μέσω της τεχνολογίας και της επιστήμης, και αυτός είναι πραγματικά ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε πολλά εκεί».

Από την άλλη πλευρά, η Purina δίνει λιγότερη έμφαση στις λιχουδιές για κατοικίδια. Ο Ρότζερ είπε ότι τα στελέχη της Purina αποφάσισαν σκόπιμα να μην συμμετάσχουν σε όλα τα επιμέρους τμήματα των λιχουδιών για κατοικίδια, καθώς ορισμένα δεν ήταν ελκυστικά για την εταιρεία. Ομοίως, ορισμένες γεωγραφικές περιοχές συνέβαλαν περισσότερο στις πωλήσεις και την κερδοφορία της Purina.

Επιδόσεις Purina PetCare παγκοσμίως

«Γεωγραφικά, είμαστε πολύ πιο δυνατοί στη Βόρεια Αμερική», είπε ο Roger. «Εδώ γεννήθηκε και ξεκινά η επιχείρησή μας».

«Η διείσδυση των νοικοκυριών είναι 60% στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό παρέμεινε σταθερό τα τελευταία χρόνια», είπε ο Κρούγκερ. «Υπάρχουν 185 εκατομμύρια σκύλοι και γάτες εκεί έξω σήμερα. Κατά τη διάρκεια του COVID αυξήθηκαν πολλά άρθρα σχετικά με τον πληθυσμό των κατοικίδιων ζώων. Πράγματι, είδαμε ότι 4,7 εκατομμύρια νέα κατοικίδια μπήκαν στην κατηγορία τα τελευταία δύο χρόνια, που είναι μια αύξηση περίπου 2,5%. Το πραγματικά ενδιαφέρον μέρος αυτού του γεγονότος είναι ότι, καθώς η διείσδυση δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, τα υπάρχοντα νοικοκυριά απλώς πήραν έναν επιπλέον σκύλο ή γάτα στην οικογένειά τους.»

Η Purina έχει επίσης ισχυρή θέση στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη, είπε ο Roger. Η Ασία, ειδικά η Κίνα, έχει μεγάλες ευκαιρίες για την Purina. Η εταιρεία επενδύει στην περιοχή πέρα ​​από την υπάρχουσα βιομηχανική της βάση.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin