ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

Ως απάντηση στον αυξανόμενο πληθυσμό κατοικίδιων ζώων στην Ευρώπη, η τροφή για κατοικίδια

Γραμμένο από admin

Η γαλλική εταιρεία διατροφής ζώων και φαρμάκων Virbac αποκάλυψε τα σχέδιά της να αυξήσει τις παραγωγικές της ικανότητες μετακομίζοντας σε ένα νέο εργοστάσιο στο Saint-Gilles, στη νότια περιοχή της Οξιτανίας της χώρας. Σύμφωνα με το σχέδιο, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει μεταξύ 40 εκατομμυρίων ευρώ (42,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και 50 εκατομμύρια ευρώ (52,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στο Saint-Gilles και να ξεκινήσει το νέο εργοστάσιο στα τέλη του 2025, σύμφωνα με ανώτερους εκπροσώπους της εταιρείας.

«Οι 70 εργαζόμενοι που εργάζονται αυτήν τη στιγμή στο εργοστάσιο στο Vauvert θα διατηρήσουν, φυσικά, τις δουλειές τους», είπε ο Olivier Elfassy, ​​διευθυντής της μονάδας αγοράς της Virbac για τροφές και φροντίδα κατοικίδιων ζώων, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Gard Lozère.

Ο διευθυντής είπε ότι το έργο επέκτασης της εταιρείας στη νότια Γαλλία σχετίζεται με την παρατηρούμενη ταχεία ανάπτυξη των αγορών τροφών για κατοικίδια στην Ευρώπη, με τον πληθυσμό σκύλων και γατών σε ορισμένες χώρες να αυξάνεται κατά 15 έως 20% τα τελευταία χρόνια.

Η Virbac επωφελήθηκε από την ανάπτυξη αυτών των αγορών, αυξάνοντας τις ετήσιες πωλήσεις της σε περισσότερα από 1,216 δισεκατομμύρια ευρώ (1,294 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2022, αυξημένες κατά 14,3% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επιχείρηση. Το 2021, η εταιρεία δημιούργησε περίπου το 59% των εσόδων της στον τομέα των τροφών και φαρμάκων για κατοικίδια και το υπόλοιπο 41% ​​στον τομέα των ζώων εκτροφής.

Επέκταση Ε&Α, παγκόσμιες πωλήσεις τροφών για κατοικίδια

Πέρυσι, η Virbac εισήλθε στην αγορά των τροφίμων για κατοικίδια των ΗΠΑ με την κυκλοφορία των προϊόντων της Veterinary HPM Pet Nutrition. Το 2023, ο κατασκευαστής στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις παγκόσμιες πωλήσεις του, επενδύοντας έως και 100 εκατομμύρια ευρώ (106,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του, ανέφερε η Virbac σε δήλωση.

«Καθώς συνεχίζουμε να εκτελούμε το στρατηγικό μας σχέδιο για το 2030, λάβαμε την απόφαση να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε το 2023 σε δύο βασικές διαστάσεις: Ε&Α και επενδύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Για να μεγιστοποιήσουμε τη μακροπρόθεσμη αξία του ιδιαίτερα πλούσιου χαρτοφυλακίου έργων Ε&Α και σύμφωνα με τις στρατηγικές μας προτεραιότητες, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας στην Ε&Α το 2023 στο 8,5% περίπου του τζίρου μας.

«Για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της Virbac και να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας μεσοπρόθεσμα, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας το 2023 σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ (106,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)», συνεχίζει η δήλωση. «Αυτό θα περιλαμβάνει πιθανές εφάπαξ επενδύσεις γης από 20 έως 25 εκατομμύρια ευρώ (21,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως 26,6 εκατομμύρια δολάρια), οι οποίες θα μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας στη Γαλλία προκειμένου να προετοιμάσουμε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο Adamowski είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα τη Βαρσοβία της Πολωνίας. Έχει γράψει για διάφορους κλάδους, όπως τροφές για κατοικίδια, ποτά, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, άμυνα και συντάξεις, για πολλές αγγλόφωνες εκδόσεις.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin