ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

Το Purina PetCare επεκτείνει την ανάκληση τροφής για σκύλους για βιταμίνη D

Γραμμένο από admin

Προσαρμογή από δελτίο τύπου:

Η Nestlé Purina PetCare επέκτεινε την ανάκληση σακουλών 8 lb. και 20 lb της Purina Pro Plan Veterinary Diets EL Elemental (PPVD EL) με συνταγογραφούμενη ξηρά τροφή για σκύλους λόγω σφάλματος προμηθευτή που είχε ως αποτέλεσμα δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D σε δύο επιπλέον παρτίδες προϊόντων. που προηγούνται των ημερομηνιών παραγωγής των παρτίδων που είχαν ανακληθεί προηγουμένως, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Η αρχική ανακοίνωση ανάκλησης έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2023. Δεν επηρεάζονται άλλα προϊόντα περιποίησης κατοικίδιων Purina.

Η επέκταση έρχεται μετά από έρευνα που οδήγησε ο Purina που αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με ένα σφάλμα παραγωγής από έναν προμηθευτή των ΗΠΑ που έγινε μόνο σε αυτήν τη συγκεκριμένη φόρμουλα και οδήγησε σε δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D.

Μια λίστα με τα πρόσθετα επηρεαζόμενα προϊόντα είναι παρακάτω. Οι σακούλες PPVD EL με τον κωδικό UPC και τον κωδικό παραγωγής παρακάτω θα πρέπει να απορρίπτονται αμέσως.

Purina Pro Plan Veterinary Diets EL Elemental (PPVD EL)

Κωδικός UPC προϊόντος – 38100 19190 – 8 lb; Κωδικός Παραγωγής – 2213 1082 (ΝΕΟ)

Κωδικός UPC προϊόντος – 38100 19192 – 20 lb; Κωδικός Παραγωγής – 2214 1082 (ΝΕΟ)

Η προσβεβλημένη ξηρή τροφή για σκύλους διανεμήθηκε σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες με ιατρική συνταγή μόνο μέσω κτηνιατρικών κλινικών, Purina Vet Direct, Purina for Professionals και άλλων επιλεγμένων λιανοπωλητών με δυνατότητα επικύρωσης μιας συνταγής.

Σχετικά με τη βιταμίνη D στις τροφές για σκύλους

Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τους σκύλους. Ωστόσο, η κατάποση αυξημένων επιπέδων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας ανάλογα με το επίπεδο της βιταμίνης D και τη διάρκεια της έκθεσης. Η τοξικότητα της βιταμίνης D μπορεί να περιλαμβάνει έμετο, απώλεια όρεξης, αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση και υπερβολικό σάλιο έως νεφρική (νεφρική) δυσλειτουργία.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων που αγόρασαν σακούλες με το προϊόν που αναφέρεται παραπάνω καλούνται να σταματήσουν αμέσως να ταΐζουν και να το πετάξουν σε ένα δοχείο όπου δεν μπορούν να φτάσουν άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των άγριων ζώων. Εάν εμφανίστηκαν σημάδια όπως απώλεια βάρους, υπερβολικά σάλια, έμετος, απώλεια όρεξης ή αυξημένη δίψα ή ούρηση στον σκύλο τους κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων πρέπει να επικοινωνήσουν με τον κτηνίατρό τους.

Οι κτηνιατρικοί και άλλοι συνεργάτες λιανικής θα πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν το επηρεαζόμενο προϊόν από το απόθεμά τους.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin