ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΚΥΛΙΩΝ

Τι να ταΐσετε έναν έγκυο σκύλο και τι να τον ταΐσετε έναν σκύλο που θηλάζει

Γραμμένο από admin

Οι έγκυοι σκύλοι απαιτούν πολλή φροντίδα και προσοχή.

Μία από τις πιο κρίσιμες πτυχές στις οποίες πρέπει να εστιάσετε είναι η διατροφή του εγκύου σκύλου σας. Αλλά τι να ταΐσετε μια έγκυο σκύλο και μετά τι να ταΐσετε έναν σκύλο που θηλάζει;

Γνωρίζοντας αυτό και ποιες τροφές πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή κατά την περίοδο της κύησης και μετά τον τοκετό, μπορεί να βοηθήσει το σκυλί σας να έχει μια πλήρη και υγιή γέννα.

Προετοιμαστείτε για την εγκυμοσύνη σκύλου

Η προετοιμασία για την εγκυμοσύνη του σκύλου σας δεν περιλαμβάνει απλώς το να γνωρίζετε ποιες διατροφικές απαιτήσεις χρειάζεται ο σκύλος σας.

Εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός εγκυμοσύνης σκύλου που θα σας συνιστούσα να διαβάσετε.

Στο τέλος, εάν θέλετε να αναπαράγετε το θηλυκό σκυλί σας, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε εκ των προτέρων την κατάσταση του σώματός του.

Οι σωματικές απαιτήσεις που συνοδεύουν την εγκυμοσύνη και το θηλασμό μπορεί να είναι δύσκολες για σκύλους που δεν έχουν τέλεια ή τουλάχιστον καλή υγεία.

Ακόμα κι αν ο σκύλος σας είναι λιποβαρής ή υπέρβαρος, μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα στην εγκυμοσύνη.

Τα λιποβαρή σκυλιά μπορεί να έχουν πρόβλημα με την κατανάλωση αρκετής τροφής για να υποστηρίξουν τις διατροφικές ανάγκες των κουταβιών τους και του εαυτού τους ταυτόχρονα.

Τα υπέρβαρα σκυλιά μπορεί να έχουν δύσκολο τοκετό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια ισορροπημένη διατροφή που τροφοδοτείται σε κατάλληλες ποσότητες είναι σημαντική πριν από την αναπαραγωγή.

Φέρτε τον σκύλο σας σε καλή κατάσταση για την εγκυμοσύνη και μπορείτε να αποφύγετε πολλά προβλήματα υγείας.

Θα δούμε τι είδους δίαιτα χρειάζεται ένας σκύλος που διανύει εγκυμοσύνη.

Θα απαντήσουμε επίσης τι πρέπει να τα ταΐσετε μόλις παραδώσουν τα υγιή κουτάβια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να αναγνωρίσετε την ψευδή εγκυμοσύνη σε σκύλους

Τι να ταΐσετε έναν έγκυο σκύλο

Τι και πώς να ταΐζετε έγκυους και θηλάζοντες σκύλους

Μια δίαιτα για έγκυους σκύλους πρέπει να είναι πλούσια διατροφικά και η σωστή διατροφή του σκύλου σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα όπως εκλαμψία (χαμηλό ασβέστιο στο αίμα) ή ακόμη μικρότερες γέννες και μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου κουταβιού.

Η δίαιτα θα καθορίσει αν η εγκυμοσύνη του σκύλου πάει καλά και αν έχει υγιή κουτάβια.

Ο χρόνος και η ποσότητα του φαγητού θα διαφέρουν επίσης.

Διατροφικές Οδηγίες

Πριν οργανώσετε τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας, να γνωρίζετε όλα τα στάδια εγκυμοσύνης του σκύλου.

Η περίοδος κύησης για τους σκύλους είναι 9 εβδομάδες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να τροποποιήσετε τη διατροφή του σκύλου σας ανάλογα με την εβδομάδα που βρίσκεται.

Η τροφή για σκύλους από μια εμπορική μάρκα θα κάνει μια χαρά, αλλά απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι δίαιτα υψηλής ποιότητας.

Βεβαιωθείτε ότι τρώει τροφή που έχει υψηλότερους από τους κανονικούς διαλυτούς υδατάνθρακες. Η πρόσληψη τροφής του σκύλου σας πρέπει να παρέχει επαρκή διατροφή για να αποτρέψει το σάκχαρο στο αίμα του να πέσει πολύ χαμηλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για τις πρώτες 4 εβδομάδες, μπορείτε να ταΐζετε τον σκύλο σας με τον τρόπο που θα κάνατε συνήθως με τακτικά γεύματα, χωρίς να αυξήσετε την ποσότητα της τροφής.

Μετά από αυτό, την εβδομάδα 5, θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα τροφής στη διατροφή του εγκύου σκύλου σας κατά 20-30%.

Πρέπει να καταναλώνει αρκετές θερμίδες για να διατηρήσει επαρκή ενεργειακή πρόσληψη τόσο για τη μαμά σου όσο και για τα κουτάβια.

Μέχρι την 6η εβδομάδα, τα κουτάβια της θα αρχίσουν να μεγαλώνουν και η χωρητικότητα του στομάχου του σκύλου σας θα συρρικνωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να την ταΐζετε πιο συχνά, σε μικρότερες ποσότητες.

Τρεις φορές την ημέρα θα πρέπει να είναι το ελάχιστο, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε 4-5 φορές την ημέρα. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να συνεχίσετε να αυξάνετε σταδιακά την ποσότητα της τροφής που δίνεται.

Μέχρι την 8η εβδομάδα, οι έγκυοι σκύλοι χρειάζονται περίπου 50% περισσότερη τροφή από ό,τι πριν από την εγκυμοσύνη τους.

Θα το χρειαστεί τις επόμενες εβδομάδες γιατί το βάρος του σκύλου πρέπει να διατηρηθεί αφού θα μειώσει την πρόσληψη τροφής την επόμενη εβδομάδα.

Το βάρος ενός εγκύου σκύλου είναι ζωτικής σημασίας κατά την περίοδο της γαλουχίας και κατά τη διάρκεια της γαλουχίας για την υγιή παραγωγή γάλακτος.

Λόγω του εισερχόμενου τοκετού, την τελευταία εβδομάδα της εγκυμοσύνης, θα αρχίσει να αρνείται φαγητό και να τρώει λιγότερο.

Ορισμένες σκύλες τρώνε περίπου 25% λιγότερο από την προηγούμενη εβδομάδα και τις τελευταίες δύο ημέρες, πολλές από αυτές θα σταματήσουν να τρώνε εντελώς.

Πρέπει πάντα να έχετε κατά νου τι να ταΐζετε μια έγκυο σκύλο και τις ακριβείς φόρμουλες ή συνταγές που χρησιμοποιείτε. Εάν ταΐζετε το κατοικίδιό σας με εμπορικές τροφές για σκύλους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναζητήστε τροφές πολύ εύπεπτες ή ακόμα και ευαίσθητες τροφές για σκύλους στο στομάχι.

Αυτό μπορεί να τη βοηθήσει να πάρει τη μέγιστη διατροφή από το φαγητό της με μικρό κίνδυνο.

Οι τροφές για σκύλους εξαιρετικής ποιότητας είναι ιδιαίτερα καλές για σκύλους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό.

Μάθετε τι να ταΐσετε ένα σκύλο που θηλάζει για να διατηρήσει την παραγωγή γάλακτος της μητέρας.

Όταν η διατροφή της μαμάς έχει σωστή διατροφή, αυξάνει τις πιθανότητές της για υγιή τοκετό.

Θα χρησιμοποιήσει αυτά τα διατροφικά αποθέματα που της ταΐσατε, έτσι ώστε οι επόμενες εβδομάδες να ταΐσετε αδύναμα κουτάβια να πάνε ομαλά.

Το σκυλάκι σας θα χάσει βάρος μετά τη γέννηση, αλλά οι διατροφικές του ανάγκες θα αυξηθούν.

Ανάλογα με το μέγεθος της γέννας, οι θηλάζοντες σκύλοι μπορεί να χρειάζονται 2-3 φορές τις κανονικές τους ανάγκες σε τροφή για να συντηρήσουν τα κουτάβια τους.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει πάντα νερό στη διάθεσή του και ότι πίνει άφθονο, καθώς αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να παράγει περισσότερο γάλα για να ταΐσει τα απορρίμματα.

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά

Είναι πάντα καλύτερο να συζητάτε με τον κτηνίατρό σας τι πρέπει να ταΐζετε τον σκύλο σας πριν κάνετε δίαιτα.

Αλλά να έχετε κατά νου ότι σε διαφορετικά στάδια της εγκυμοσύνης του, ο σκύλος σας θα χρειαστεί διαφορετικές ποσότητες τροφής. οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά θα διαφέρουν ελαφρώς.

Εάν φτιάχνετε μόνοι σας σπιτική τροφή για σκύλους αντί να χρησιμοποιείτε εμπορικές κροκέτες, τότε επικεντρωθείτε σε τροφές που προτιμά η σκυλίτσα σας για να εξασφαλίσετε ότι θα συνεχίσει να τρώει αρκετά.

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι μια ζωτική πηγή αμινοξέων για τον σκύλο σας και αυτό είναι σημαντικό για αυτόν προκειμένου να υποστηρίξει την υγιή ανάπτυξη των κουταβιών του.

Προσπαθήστε να ταΐζετε τον σκύλο σας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τα σκυλιά είναι το κρέας, επομένως επικεντρωθείτε στο κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, το βοδινό, το αρνί και το ψάρι (εφόσον δεν είναι αλλεργικό σε κανένα από αυτά τα συστατικά).

Τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι επίσης καλές δευτερεύουσες πηγές ποιοτικής πρωτεΐνης.

Λίπος

Η υψηλότερη ζήτηση για θερμίδες μπορεί να ικανοποιηθεί αυξάνοντας την πρόσληψη λίπους του σκύλου σας. Αυτό θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερα μέχρι την 6η εβδομάδα της κύησης.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη κόκκινου κρέατος με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και να μειώσετε την πρόσληψη άπαχου κρέατος ή λευκού κρέατος.

Αυτό σημαίνει ότι το βόειο κρέας, το αρνί ή το χοιρινό θα ήταν η βέλτιστη επιλογή.

Λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά για τον σκύλο σας επειδή βοηθούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των νεύρων του εμβρύου.

Επίσης κάνουν καλό στην όραση.

Οι καλύτερες πηγές ωμέγα-3 οξέων είναι τα ψάρια όπως ο σολομός, αλλά μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε συμπληρώματα ιχθυελαίου στη διατροφή του σκύλου σας.

Βιταμίνες

Σημαντικές βιταμίνες για έναν έγκυο σκύλο περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη D και το φυλλικό οξύ, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως βιταμίνη Β9. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόσληψη του σιδήρου στο σύστημα του σκύλου σας, αλλά βοηθά επίσης στην οικοδόμηση των ιστών και μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα περισσότερα φρούτα, λαχανικά και κρέατα οργάνων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Η βιταμίνη D βοηθά στη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου. Μερικές από τις τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι ο σολομός και το κονσερβοποιημένο σκουμπρί, καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά.

Το φυλλικό οξύ έχει μεγάλο ρόλο στη διακοπή πολλαπλών γενετικών ανωμαλιών.

Το χοιρινό, τα πουλερικά και το συκώτι είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με το συκώτι, καθώς είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βλάψει το έμβρυο σε υψηλές δόσεις.

Τα μεγαλόσωμα σκυλιά δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 5.000 mg βιταμίνης Α ημερησίως, τα μεσαία σκυλιά περισσότερα από 2.000 και τα μικρόσωμα σκυλιά περισσότερα από 1.000 mg.

Μεταλλικά στοιχεία

Παρόλο που όλα τα μέταλλα είναι σημαντικά, το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος είναι τα πιο απαραίτητα για τα σκυλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Ο σίδηρος μπορεί να βοηθήσει πολύ στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην πρόληψη της αναιμίας, που είναι συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του σκύλου.

Τα προϊόντα κρέατος όπως το βοδινό και το χοιρινό, καθώς και τα κρέατα οργάνων όπως η καρδιά, το συκώτι και τα νεφρά είναι οι καλύτερες πηγές σιδήρου.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των δοντιών και των οστών στο έμβρυο. Το ασβέστιο είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους σκύλους που θηλάζουν να παράγουν περισσότερο γάλα.

Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι τα κρεατικά οστά. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε να ταΐζετε τα οστά του σκύλου σας μετά την 7η εβδομάδα έως και μετά τον τοκετό, επειδή αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα προβλήματα υγείας όπως η αδράνεια της μήτρας.

Ο φώσφορος μπορεί επίσης να υποστηρίξει την ανάπτυξη των οστών στα κουτάβια και να αποτρέψει προβλήματα υγείας των οστών στον έγκυο σκύλο, καθώς το σώμα θα αντλήσει ασβέστιο από τα οστά του εάν δεν είναι διαθέσιμο από πηγές τροφής.

Οι καλύτερες πηγές φωσφόρου είναι όλοι οι ζωικοί ιστοί, καθώς και τα αυγά και τα ψάρια.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: 7 συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε για την εγκυμοσύνη του σκύλου σας

Δόμηση της δίαιτας του έγκυου σκύλου

Δόμηση της δίαιτας του έγκυου σκύλου

Το να σχεδιάζετε τι πρέπει να τρώνε οι έγκυοι σκύλοι και τι χρειάζονται για να παράγουν περισσότερο γάλα δεν διαφέρει από τον προγραμματισμό της κανονικής διατροφής του σκύλου σας.

Συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο και φροντίστε να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες.

Η διατροφή του εγκύου και του θηλάζοντος σκύλου πρέπει να είναι καλά ισορροπημένη, με αυξημένη ποσότητα τροφής και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τους χρόνους σίτισης.

Τρόφιμα που πρέπει να συμπεριληφθούν

Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας παίρνει άφθονο κρέας υψηλής ποιότητας.

Μπορείτε να δώσετε στον σκύλο σας ωμό κρέας στα κόκαλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κιμά με κόκαλο μέσα.

Αυτό θα πάρει την απαραίτητη πρωτεΐνη, λίπη και ασβέστιο.

Το βοδινό κρέας είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Επίσης, προσθέστε περισσότερα κρέατα οργάνων στη διατροφή της, καθώς είναι τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα.

Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε ακόμη περισσότερα οστά και κρέατα οργάνων μετά την εγκυμοσύνη του σκύλου σας.

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων και θα πρέπει να προσθέτετε ένα αυγό σε κάθε γεύμα σπιτικής τροφής για σκύλους που φτιάχνετε.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως τα τυριά και το γιαούρτι μπορεί επίσης να αποτελούν τακτικό μέρος της διατροφής του σκύλου σας.

Μια κουταλιά γιαούρτι μπορεί να κάνει το γεύμα του σκύλου σας πιο νόστιμο και να του παρέχει κάποια προβιοτικά για καλύτερη πέψη.

Συμπεριλάβετε υγιεινά δημητριακά στη διατροφή του σκύλου σας επειδή είναι μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, φυτικών ινών και σιδήρου, τα οποία είναι σημαντικά για τα έγκυα και τα θηλάζοντα σκυλιά.

Η βρώμη, ο λιναρόσπορος και το καστανό ρύζι είναι ιδιαίτερα καλοί κόκκοι για να ταΐσετε έναν έγκυο σκύλο.

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, καθώς και το ιχθυέλαιο γενικά, πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή του σκύλου σας επειδή είναι πλούσια σε ωμέγα-3 απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Μερικοί ολιστικοί κτηνίατροι ισχυρίζονται ότι το κόκκινο βατόμουρο μπορεί να διευκολύνει τον τοκετό και να βοηθήσει στον γρήγορο τοκετό.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παραγωγή γάλακτος κατά τη διάρκεια της γαλουχίας, οπότε προσπαθήστε να το συμπεριλάβετε στη διατροφή του σκύλου σας.

Ο μάραθος μπορεί επίσης να είναι καλός για την αυξημένη παραγωγή γάλακτος.

Τροφές προς Αποφυγή

Ενώ τα ωμέγα-3 και το ιχθυέλαιο είναι καλά, θα πρέπει να αποφεύγετε το μουρουνέλαιο επειδή είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Α.

Παρακολουθήστε την ποσότητα βιταμίνης Α που δίνετε στον έγκυο σκύλο σας από άλλες τροφές, όπως ψάρια, αυγά, γλυκοπατάτες και καρότα.

Εκτός από αυτό, να θυμάστε ότι πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη ασβεστίου κατά τη διάρκεια του τελευταίες 3 εβδομάδες της εγκυμοσύνης του σκύλου σας.

Οι περισσότερες άλλες τροφές που κανονικά θα ταΐζατε το σκυλί σας είναι απολύτως εντάξει και θα πρέπει να περιλαμβάνονται επειδή η ποικιλία είναι σημαντική στη διατροφή για σκύλους εγκύους και θηλάζοντες. Η μειωμένη όρεξη μπορεί σύντομα να γίνει πρόβλημα.

Σπιτική τροφή για σκύλους για έγκυες σκύλους

Τι να ταΐσετε έναν έγκυο σκύλο

Όταν ξέρετε τι να ταΐσετε έναν έγκυο ή θηλάζοντα σκύλο για να παράγει περισσότερο γάλα συγκεκριμένα, δεν χρειάζεται πάντα να εμμένετε σε εμπορικές μάρκες τροφών για σκύλους.

Εάν έχετε συμβουλευτεί τον κτηνίατρό σας και έχετε μια καλή ιδέα για το πώς να φτιάχνετε διατροφικά ισορροπημένες σπιτικές τροφές για σκύλους σε τακτική βάση, αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική δίαιτα για έγκυους και θηλάζοντες σκύλους.

Απλώς παρακολουθήστε όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες. είναι κρίσιμο.

* Δεδομένου ότι τα περισσότερα γεύματα σπιτικής τροφής για σκύλους θα είναι καλά για τον έγκυο σκύλο σας, ελέγξτε έξω Κορυφαίες συνταγές για σκύλους ενότητα για περισσότερες ιδέες για το τι μπορείτε να μαγειρέψετε για το σκυλάκι σας.

Σνακ βοείου κρέατος με πολλές θερμίδες

Αυτή η συνταγή είναι πλούσια σε θερμίδες, αλλά είναι επίσης πλούσια σε άλλα καλά θρεπτικά συστατικά και ο σκύλος σας θα λατρέψει τη γεύση της.

Συστατικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 12 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι
  • 1/8 ουγκιά. από τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας μελάσα

Παρασκευή:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ψήσετε το κρέας και να ανακατέψετε όλα τα αυγά.

Ανακατεύουμε αυτά τα δύο πράγματα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Τα ανακατεύουμε όλα καλά και σχηματίζουμε από το μείγμα μπαλάκια σε μέγεθος κουταλιάς της σούπας.

Αν έχετε μικρότερο σκύλο, κάντε τις μπάλες σε μέγεθος κουταλιού.

Τοποθετούμε όλες τις μπάλες σε ένα φύλλο μπισκότων και τις παγώνουμε.

Μπορείτε να τα σερβίρετε οποιαδήποτε στιγμή, αφού τα ξεπαγώσετε.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι σνακ και δεν πρέπει να δίνετε περισσότερα από τρία στον σκύλο σας σε καθημερινή βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: 15 Συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τη συντροφιά σκύλου που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin