ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΑΡΧΑΡΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΚΥΛΙΩΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πώς να τονώσετε το μυαλό του σκύλου σας

Γραμμένο από admin

Το να τονώσετε το μυαλό του σκύλου σας και να τον προκαλέσετε να δοκιμάσει νέα πράγματα είναι ένα από τα κλειδιά για την εκπλήρωση. Η εύρεση τρόπων για να εργαστείτε με την ενστικτώδη φύση ενός σκύλου μπορεί να αναδείξει το καλύτερο από αυτά. Ο περίπατος προσφέρει μια δομημένη ρουτίνα που σας επιτρέπει να δεθείτε με τον σκύλο σας, αλλά ο χρόνος παιχνιδιού μπορεί να σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να τον αμφισβητήσετε, να εμπλουτίσετε τη ζωή τους και να δημιουργήσετε έναν ακόμη βαθύτερο δεσμό.

Πολλοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι “παιχνίδι” σημαίνει να αφήνουν το κουτάβι τους να τρέξει άγριο, αλλά οι συνεδρίες παιχνιδιού μπορούν επίσης να είναι παραγωγικές και διασκεδαστικές με κάποια εστίαση που επιτρέπει ένα νοητικό στοιχείο εκτός από το σωματικό. Ένας σκύλος παίζει με δύο τρόπους – πρώτον ως σκύλος και δεύτερον ως ράτσα. Η διοχέτευση αυτής της ενέργειας και η γνώση της διαφοράς είναι το κλειδί για να γίνει μια θετική μαθησιακή εμπειρία.

Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές του Cesar για κόλπα μυαλού που μπορείτε να παίξετε με τον σκύλο σας

Τονώστε τη μύτη

Όλοι οι σκύλοι μπορούν να παρακολουθούν χρησιμοποιώντας την πιο ισχυρή τους αίσθηση – τη μύτη τους. Κάντε ένα παιχνίδι κρύβοντας το φαγητό τους ή παίξτε κρυφτό με λιχουδιές. Μπορείτε να φτιάξετε γήπεδα με εμπόδια για τον σκύλο σας από κουτιά, ανθεκτικά δοχεία και φορητές σκάλες. Τρίψτε το άρωμα σε άρωμα σε διάφορους χώρους, κρύβοντας το γεύμα ή την πολύτιμη λιχουδιά στο πιο δύσκολο μέρος για να βρείτε. Ενθαρρύνει τον σκύλο να λύσει προβλήματα και ως αποτέλεσμα, χτίζει και αυτοπεποίθηση. Σκεφτείτε αυτό ως ένα είδος κυνηγιού πασχαλινών αυγών για τον σκύλο. Μπορείτε να κρύψετε λιχουδιές και πολύτιμα παιχνίδια σε όλο το σπίτι ή την αυλή ακόμα! Έχω παίξει αυτό το «παιχνίδι» με όλα τα κουτάβια που έχω μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε παιχνίδια ή εργαλεία. Θυμάστε όταν ήσουν παιδί και χτίζατε φρούρια στο οικογενειακό δωμάτιο με σεντόνια και καρέκλες και μαξιλάρια καναπέ; Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τον σκύλο σας και να δημιουργήσετε ένα μάθημα ευκινησίας στο σπίτι. Χρησιμοποιήστε λιχουδιές για να παρασύρετε το σκυλί με άρωμα στην περιοχή και τη δραστηριότητα που θέλετε να κάνει. Κάνε υπομονή. Μπορεί να μην το καταφέρουν αμέσως, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε άθλημα, η εξάσκηση κάνει τέλεια! Να θυμάστε ότι όλα τα είδη παιχνιδιών που πωλούνται στα καταστήματα μπορούν να κατασκευαστούν και στο σπίτι. Οι μπάλες για κέρασμα είναι πολύ διασκεδαστικές, αλλά το να κρύβεις κροκέτες σε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερό μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικό. Ο σκύλος δεν ξέρει τη διαφορά. Αυτός μπορεί να είναι ένας δύσκολος τρόπος για να τα ταΐσετε επίσης επειδή τα αναγκάζει να λύσουν προβλήματα και να κερδίσουν την τροφή τους. Ξέρω μερικά σκυλιά που μαθαίνουν πώς λειτουργεί τόσο γρήγορα που συνειδητοποιούν ότι αν βάλουν το μπουκάλι στο στόμα τους και γυρίσουν το κεφάλι τους, όλα τα τρόφιμα βγαίνουν αμέσως!

Παίξτε σαν σκύλος.

Όλα τα σκυλιά αγαπούν να τρέχουν και να κυνηγούν πράγματα (ακόμα κι αν δεν ανακτούν φυσικά, όλα τα σκυλιά μπορούν να μάθουν). Ένα παιχνίδι που μου αρέσει να παίζω: Δέστε ένα κορδόνι στην άκρη ενός μακριού ραβδιού και μετά δέστε ένα μαλακό λούτρινο ζωάκι στο κορδόνι. Κρεμάστε το μπροστά στο σκύλο σας για να τραβήξετε την οπτική επαφή και την προσοχή του. Για να το κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον, γεμίστε το με μια λιχουδιά ή τρίψτε το με το άρωμα μιας λιχουδιάς ή φαγητού. Αντί να το κινούμε μανιωδώς, που είναι η φυσική μας ανθρώπινη κλίση, μετακινήστε το αργά, σταματώντας και ξεκινώντας ξανά. Αυτό ενθαρρύνει τον σκύλο να εστιάσει τον ενθουσιασμό και να σας αφήσει να έχετε τον έλεγχο – όσο πιο γρήγορα πηγαίνετε, τόσο περισσότερο αποστραγγίζετε τη σωματική του ενέργεια. όσο πιο αργά πας, τόσο περισσότερο προκαλείς το μυαλό τους. Επιπλέον, καλλιεργεί τη φυσική τους ώθηση της λείας με έναν εστιασμένο, πειθαρχημένο τρόπο που είναι διασκεδαστικός για αυτούς και για εσάς.

Η πειθαρχία μπορεί να είναι και διασκεδαστική!

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι διδάσκουν συχνά ένα κουτάβι το όνομά του είναι να παίζει κρυφτό, κυριολεκτικά, όχι μόνο με μια απόλαυση. Μόλις ένας σκύλος μάθει την εντολή «παραμονή», αυτή γίνεται μια πραγματικά διασκεδαστική άσκηση. Είναι επίσης ένας τρόπος να διδάξετε το «έλα» με τη λέξη «έλα» ή οποιονδήποτε ήχο επιλέξεις, για παράδειγμα ένα σφύριγμα. Λειτουργεί ως εξής: λες «μείνε» και μετά πηγαίνεις να κρυφτείς σε άλλο δωμάτιο ή πίσω από ένα δέντρο ή όπου αλλού. Κρατήστε την εγγύτητα στην αρχή και στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την απόσταση. Όταν βρίσκεστε στην κρυψώνα σας, κάντε το come να ακουστεί ή πείτε τη λέξη. Μετά περιμένετε υπομονετικά να σας βρει ο σκύλος. Μην ξαναπείτε το όνομά του ή την εντολή. Δώστε στο μυαλό τους την ευκαιρία να το λύσει. Όταν σας βρει, επιβραβεύστε τον με μια λιχουδιά. Είναι τόσο απλό. Θα γίνονται όλο και καλύτεροι σε αυτό και μόλις το κάνουν, μπορείτε να μετακινηθείτε σε μεγαλύτερες περιοχές όπως ένα πάρκο.

Διελκυστίνδα — αλλά να γνωρίζετε τους κινδύνους.

Με τον αριθμό των διαθέσιμων σχοινιών και παιχνιδιών που ενθαρρύνουν τη διελκυστίνδα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων παίζουν αυτό το παιχνίδι με τον σκύλο τους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε τον κίνδυνο. Είναι ένα παιχνίδι που αναδεικνύει το αρπακτικό στον σκύλο σας και μπορεί να είναι ανθυγιεινό για τη σχέση σας, αν δεν έχετε εμπιστοσύνη και σεβασμό στην αρχή. Πρέπει να έχετε τον έλεγχο της δύναμης και των ενστίκτων του σκύλου σας προτού μπορέσετε να εμπλακείτε σε ένα υγιές παιχνίδι διελκυστίνδας μαζί του.

Πώς διεγείρετε το μυαλό του σκύλου σας; Πείτε μας στα σχόλια.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin