ΔΑΓΚΩΜΑ & ΓΚΡΥΓΜΑ

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να μην δαγκώνει

Γραμμένο από admin

Στο στόμα κάθε κουταβιού περιέχεται ένα σετ από εκπληκτικά αιχμηρά μικρά στιλέτα γνωστά ως «δόντια». Τα κουτάβια εξερευνούν τον κόσμο με αυτά τα στόματα. Εφόσον είστε μέρος του κόσμου του κουταβιού σας, είναι αναπόφευκτο αυτά τα κοφτερά δοντάκια κάποια στιγμή να έρθουν σε επαφή με το τρυφερό δέρμα σας κατά τη διάρκεια μιας συμπεριφοράς που είναι γνωστή ως «δάγκωμα κουταβιού». Πονάει. Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε όταν το κουτάβι σας δαγκώνει εσάς ή άλλα μέλη της οικογένειας (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών);

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να μην δαγκώνει

288

1. Κρατήστε το φιλικό. Χρησιμοποιήστε αρνητική τιμωρία – η συμπεριφορά του κουταβιού σας (δάγκωμα) κάνει το καλό (σας) να φύγετε. Πείτε “Ωχ!” με ήρεμο, χαρούμενο τόνο φωνής, σηκωθείτε και γυρίστε την πλάτη σας στο κουτάβι σας για αρκετά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, αλληλεπιδράστε ξανά μαζί του. Επαναλάβετε όσο συχνά χρειάζεται. (Θυμηθείτε, τα σκυλιά μαθαίνουν μέσω της επανάληψης.) Το κατάλληλο παιχνίδι κρατά τη διασκέδαση, το ακατάλληλο δάγκωμα κάνει τη διασκέδαση να σταματήσει. Δεδομένου ότι το κουτάβι σας έχει να κάνει με τη διασκέδαση, θα μάθει να εμποδίζει το δάγκωμα του για να σας κρατήσει να παίζετε.

Αγνοήστε τις παλιομοδίτιστες προτάσεις που μπορεί να ακούσετε για να κρατάτε το στόμα του κλειστό, να σπρώχνετε το μάγουλό του στο στόμα του ώστε να δαγκώσει τον εαυτό του ή να σπρώχνετε τα δάχτυλά σας στο λαιμό του. Δεν αμφισβητεί την ηγεσία σας όταν σας δαγκώνει. Εάν απαντήσετε με βία, κινδυνεύετε να βλάψετε τη σχέση σας και να τον κάνετε να γίνει βίαιος. Απλώς παίζει και δεν ξέρει τη δύναμη των δοντιών του. Παρεμπιπτόντως, το να φωνάζει σαν άλλο κουτάβι που πονάει για να επικοινωνήσει στη γλώσσα «του» κάνει πολλά κουτάβια να ενθουσιάζονται περισσότερο και να δαγκώνουν περισσότερο, όχι λιγότερο. Δεν το προτείνω. Επιμείνετε με ένα χαρούμενο “Ωχ” για να μεταδώσετε το μήνυμά σας.

2. Ανέχεστε λιγότερο επώδυνο στόμα. Δεδομένου ότι τα κουτάβια βάζουν το στόμα τους σε όλα, μπορεί να είναι απαραίτητο να ανεχτείτε το λιγότερο επώδυνο στόμα και να κάνετε μόνο το “Ωχ!” ρουτίνα για δαγκώματα που πραγματικά πονάνε. Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να διαμορφώσετε για πιο απαλές και πιο απαλές μπουκιές, και τέλος για καθόλου στόμα.

3. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με το κουτάβι κατά τη διάρκεια της ησυχίας του. Όλα τα κουτάβια αναπτύσσουν μια καθημερινή ρουτίνα – ώρες της ημέρας που είναι πιο διεγερμένα και δαγκωμένα και φορές που είναι λιγότερο στοματική. Προσδιορίστε τους λιγότερους χρόνους του κύκλου του κουταβιού σας και βάλτε αυτόν τον χρόνο παιχνιδιού για τα κουτάβια των παιδιών. Για επιπλέον ασφάλιση, βεβαιωθείτε ότι το σκυλάκι σας έχει ασκηθεί καλά προτού το χαλαρώσετε στα παιδιά. Επιβλέπετε όλα τα παιχνίδια παιδιών/κουταβιών, ώστε να μπορείτε να επέμβετε αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο και φροντίστε να διδάξετε στα παιδιά σας πώς να ανταποκρίνονται σωστά εάν το κουτάβι σας τα δαγκώσει.

4. Κατευθύνετε το στόμα του κουταβιού σας σε κατάλληλα αντικείμενα για δάγκωμα. Σε ένα στρατηγικό σημείο σε κάθε δωμάτιο, κρατήστε μια αποθήκευση από βελούδινα παιχνίδια στα οποία το κουτάβι σας μπορεί να βυθίσει τα δόντια του – στη θέση του μπράτσου σας. Κρατήστε ένα απόθεμα με γεμιστά Kongs στην κατάψυξη για να απασχολήσετε τα στιλέτα του κουταβιού του. Προσπαθήστε να προβλέψετε τη στοματική του συμπεριφορά και να του προσφέρετε ένα παιχνίδι προτού πιάσει το μανίκι σας (ή τη σάρκα σας), αλλά μη διστάσετε να προσφέρετε ένα παιχνίδι ως εναλλακτική λύση ακόμα και αφού έχει κολλήσει πάνω σας.

Ένα κοντάρι για φλερτ είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για εσάς ή τα παιδιά σας για να παίξετε με ασφάλεια με το δαγκωμένο κουτάβι σας. Αυτό είναι ένα μακρύ, ανθεκτικό ραβδί με ένα σχοινί στερεωμένο στην άκρη και ένα παιχνίδι δεμένο στο σχοινί. Μετακινώντας το παιχνίδι γύρω σας, προσκαλέστε το ενδιαφέρον (και τα δόντια) του κουταβιού να δεσμεύσει μια ασφαλή απόσταση από τα μέρη του σώματός σας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να φυλάξετε το παιδί σας με ασφάλεια πίσω από μια πύλη μωρού, σε ένα παρκοκρέβατο ή μέσα σε ένα χαμηλό στυλό γυμναστικής, φλερτάροντας το κοντάρι στο χέρι, για να το κρατήσετε ασφαλές από τα περιπλανώμενα δόντια κουταβιού. (Μια καλή πηγή για αυτό το εκπαιδευτικό παιχνίδι: bestdogkennel.com/product/TR-FP. Σημείωση: Αγνοήστε τις οδηγίες αυτού του ιστότοπου για τη διδασκαλία του “Give”. Απλώς ανταλλάξτε το παιχνίδι με μια λιχουδιά.)

5. Διδάξτε «Βρες το!» Αυτό είναι τέλειο για το κουτάβι που πιάνει το μπουρνούζι, τα μπατζάκια ή τους αστραγάλους σας καθώς περπατάτε. Κανόνας #1: Να έχετε πάντα λιχουδιές στις τσέπες σας/στο άτομο σας. Συμπέρασμα στον κανόνα #1: Έχετε πλαστικά δοχεία γεμάτα με μικρές αλλά νόστιμες λιχουδιές για σκύλους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού (αλλά μακριά από το κουτάβι), ώστε να μπορείτε να φορτώνετε ξανά όταν τελειώνουν.

Καθώς περπατάτε, προσέχετε τις ενέδρες των κουταβιών. Όταν το κουτάβι σου σε πλησιάζει με το “Πρέπει να αρπάξεις κάτι!” λάμψε στα μάτια του, πέταξε μια λιχουδιά στο έδαφος λίγα μέτρα μακριά σου και πες «Βρες το!» Συνεχίστε να πετάτε «Βρες το!» λιχουδιές μέχρι να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μαλακό παιχνίδι ή άλλο αντικείμενο μάσησης για να του προσφέρετε. Ή συνεχίστε να παίζετε το “Find it” μέχρι να κουραστεί πολύ για να σας αρπάξει. Αποστολή εξετελέσθει.

Θυμηθείτε: Καλυτερεύει αφού το κουτάβι σας γίνει έξι μηνών και έχει όλα τα ενήλικα δόντια του. Μπορεί ακόμα περιστασιακά να σου βάζει τα δόντια του, αλλά τουλάχιστον δεν θα πονέσει τόσο πολύ!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin