ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΚΥΛΙΩΝ σκυλοτροφή

Ποια φρούτα μπορούν να φάνε οι σκύλοι;

Γραμμένο από admin

Το καλοκαίρι είναι εδώ, που σημαίνει ότι τα φρέσκα φρούτα είναι παντού. Ενώ τα φρούτα είναι ένα υπέροχο και (σχετικά) υγιεινό γλυκό σνακ για τους ανθρώπους, δεν είναι όλα τα φρούτα ασφαλή για τους σκύλους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποια είδη φρούτων είναι εντάξει να μοιράζεστε με τον σκύλο σας και ποια φρούτα δεν πρέπει να επιτρέπετε στον σκύλο σας να φάει, συνδεθήκαμε με την Δρ. Tina Wismer, Ιατρική Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου Δηλητηριάσεων Ζώων (APCC) της ASPCA.

Ποια φρούτα είναι καλά για τα σκυλιά;

Τα πιο ασφαλή φρούτα για να τα μοιραστείτε με τα σκυλιά σας είναι: μήλα, βατόμουρα, καρπούζι, πεπόνι και μπανάνες, όπως συμβουλεύει ο Δρ Wismer.

Οι σκύλοι είναι άτομα με διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τις λιχουδιές, επομένως ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε μερικά από αυτά τα φρούτα για να βρείτε ένα που ενδιαφέρεται να φάει ο σκύλος σας. Ο Δρ Wismer προειδοποιεί, «Μερικοί σκύλοι αγαπούν όλα τα είδη φρούτων. άλλοι δεν εντυπωσιάζονται».

Δυστυχώς, κανένα φρούτο δεν υπάρχει Καλός για να τρώνε τα σκυλιά λόγω του πόσο υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι οι περισσότερες ποικιλίες, όπως εξηγεί ο Δρ Wismer. Ενώ φρούτα όπως τα αχλάδια και ο ανανάς παρέχουν θρεπτικά συστατικά στους σκύλους, ο Δρ Wismer συμβουλεύει ότι τα φρούτα πρέπει να δίνονται στον σκύλο σας μόνο ως περιστασιακή απόλαυση. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής του σκύλου σας.

τα σκυλιά κοιτάζουν επίμονα ένα κουτί με φράουλες

Dreamstime

Ποια φρούτα είναι επικίνδυνα για τους σκύλους;

Ο Δρ Wismer εξήγησε ότι πρέπει πάντα να αποφεύγετε να δίνετε στο σκύλο σας σταφύλια και σταφίδες (την αποξηραμένη μορφή σταφυλιών) επειδή μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά. Ο λόγος που τα σταφύλια είναι τόσο τοξικά για τους σκύλους δεν είναι απολύτως γνωστός, αλλά μπορούν να καταστρέψουν τα κύτταρα των νεφρών και να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια.

Ο Ντόμπερμαν τρώει μια μπανάνα

Dreamstime

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα (πυρηνόκαρπα), καθώς και τα μήλα, είναι επικίνδυνα για τους σκύλους λόγω της παρουσίας κυανίου. Ωστόσο, η προοπτική του Δρ Wismer ήταν ότι παρόλο που αυτοί οι καρποί περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες κυανίου στους σπόρους και τα κουκούτσια τους, δεν θα έπρεπε να προκαλούν ανησυχία. Λέει ότι οι γονείς σκύλων δεν πρέπει να πανικοβάλλονται εάν ο σκύλος τους, για παράδειγμα, τρώει έναν πυρήνα μήλου. Ακριβώς όπως για τους ανθρώπους που καταπίνουν σπόρους μήλου, δεν υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης από κυάνιο σε έναν σκύλο που έτρωγε σπόρους ή λάκκο. Ωστόσο, για να είστε εξαιρετικά ασφαλείς, είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε τον πυρήνα/κουκούτσια πριν προσφέρετε φρούτα στον σκύλο σας, επειδή ο πνιγμός είναι πάντα μια πιθανή ανησυχία.

Μπορούν τα σκυλιά να φάνε μάνγκο;

Πόσα φρούτα πρέπει να τρώνε οι σκύλοι;

Όπως εξηγεί ο Δρ Wismer, ακόμη και τα φρούτα που δεν είναι τοξικά για τους σκύλους δεν είναι πραγματικά υγιεινά για αυτούς λόγω των επιπέδων σακχάρου τους και θα πρέπει να δίνονται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες. Συνιστά να ταΐζετε τον σκύλο σας με κομμάτια φρούτων μόνο ως λιχουδιές, και ακόμη και τότε, προσθέτει ότι, «οι θερμίδες από τις λιχουδιές δεν πρέπει να αποτελούν πάνω από το 10% της διατροφής ενός σκύλου».

Ο Sassafras Lowrey είναι βραβευμένος συγγραφέας. Τα μυθιστορήματά της έχουν τιμηθεί από οργανισμούς, από το Λογοτεχνικό Ίδρυμα Λάμδα έως την Ένωση Αμερικανικών Βιβλιοθηκών. Η Sassafras είναι μια πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων τρικ που ζει και γράφει στο Μπρούκλιν με τον σύντροφό της, έναν ανώτερο συνδυασμό Chihuahua, έναν διασωθέντα Shepherd και ένα κουτάβι από τη Νέα Γη, μαζί με δύο αρχοντικές γάτες και ένα ημι-άγριο γατάκι. Μάθετε περισσότερα στο www.SassafrasLowrey.com.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin