ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

Περισσότερη τροφή για σκέψη σχετικά με τις συγχωνεύσεις τροφών για κατοικίδια και ανθρώπινης τροφής

Γραμμένο από admin

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου, σκέφτηκα γιατί ορισμένες συγχωνεύσεις τροφών για κατοικίδια και ανθρώπινης τροφής αποδεικνύονται καλά – σκεφτείτε ότι η General Mills αγοράζει το Blue Buffalo, καθώς και τις πολλές εξαγορές μικρότερων παικτών τροφών για κατοικίδια από τη Mars και τη Nestle Purina – ενώ άλλες, λοιπόν, όχι . Η αποχώρηση από την JM Smucker πολλών από τις επωνυμίες τροφών και λιχουδιών για κατοικίδια νωρίτερα φέτος, ακολουθούμενη από το σχέδιο του γίγαντα κρέατος BRF να πουλήσει τις επιχειρήσεις τροφών για κατοικίδια λιγότερο από δύο χρόνια μετά την απόκτησή τους, προκάλεσε τις σκέψεις μου.

Με τη σειρά τους προκάλεσαν σχόλια και ιδέες από δύο μακροχρόνιους παρατηρητές και επαγγελματίες του κλάδου. «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας ή μικρός αριθμός παραγόντων που θα μπορούσαν να προβλέψουν την επιτυχία ή την έλλειψή τους σε αυτά τα συνδικάτα», έγραψε ο Bryan Jaffe, διευθύνων σύμβουλος της Cascadia Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας που εστιάζει στη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων. Σχολιάζοντας το LinkedIn, είπε ότι παίζουν μυριάδες παράγοντες.

«Τούτου λεχθέντος, είναι βέβαιο ότι η εκτέλεση μεμονωμένων εταιρειών –καινοτομία, προμήθεια, παραγωγή/ασφάλεια τροφίμων, μάρκετινγκ, διανομή– έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή από τις συνθήκες της βιομηχανίας», πρόσθεσε. «Μια ανερχόμενη παλίρροια δεν επιπλέει σε όλα τα σκάφη».

Κατανόηση της αγοράς και της κουλτούρας των τροφών για κατοικίδια

Ο Jaffe συνέχισε με προειδοποιητικές συμβουλές για την ανθρώπινη τροφή και παρόμοιες εταιρείες που εξετάζουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης σε τροφές για κατοικίδια. «Όσοι αγόρασαν πιστεύοντας ότι θα ήταν μια εύκολη κατηγορία για τη δημιουργία αξίας χωρίς επένδυση ή που αγόρασαν από τη λάθος πλευρά του παραδείγματος επωνυμίας/διατύπωσης/καναλιού/ιδιοκτησίας στο μέλλον, πληρώνουν το τίμημα», έγραψε. «Τα αναλώσιμα κατοικίδιων ζώων έχουν γίνει μια διαφοροποιημένη αγορά και όσοι είναι ευθυγραμμισμένοι με τις τάσεις και μπορούν να εκτελέσουν, καρπώνονται τα οφέλη. δεν είναι για τους αδύναμους».

Για να μην βάζω λόγια στο στόμα του, αλλά συνοψίζω τα σχόλιά του ως εξής: Η πλήρης κατανόηση των τάσεων της αγοράς τροφών για κατοικίδια ζώα του παρόντος και του μέλλοντος (πέρα από μια επιφανειακή ανάγνωση αυτού που φαίνεται δημοφιλές τώρα) και η προθυμία να επενδύσουν στη σωστή εκτέλεση είναι το κλειδί για την επιτυχία για εταιρείες ανθρώπινων τροφών που αγοράζουν τρόφιμα για κατοικίδια.

Στην ίδια γραμμή, τα σχόλια άλλου επαγγελματία του κλάδου επικεντρώθηκαν στην ενσωμάτωση των δύο επιχειρήσεων σε μια συγχώνευση. Η επιτυχής ενσωμάτωση εξαρτάται από την αλήθεια ως σημείο εισόδου και από τους ανθρώπους και τον πολιτισμό ως δείκτες, είπε. (Έστειλε τα σχόλιά του ιδιωτικά και ζήτησε να μην κοινοποιήσω την ταυτότητά του.) Ως απόδειξη, συμπεριέλαβε παραδείγματα λιγότερο από επιτυχημένων ενσωματώσεων, προσθέτοντας: «Οι τρόποι εργασίας, οι διαδικασίες από αυτές τις προστιθέμενες επιχειρήσεις ήταν τόσο διαφορετικοί από τις παλαιού τύπου επιχειρήσεις που η κόλλα δεν πήρε ποτέ».

Ωστόσο, ανέφερε επίσης επιτυχημένους γάμους στη βιομηχανία τροφών για κατοικίδια με μεγαλύτερους παίκτες που αγοράζουν μικρότερους. Σε μια περίπτωση, είπε, ο αγοραστής ζήτησε από στελέχη της εξαγορασθείσας εταιρείας να μην μιλήσουν με κανέναν από τους συνομηλίκους τους στη μητρική εταιρεία για αρκετά χρόνια. Ταυτόχρονα, άτομα από τη μητρική εταιρεία απέφυγαν να ενταχθούν σε οποιεσδήποτε ομάδες εντός του αποκτώμενου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ενώ αυτό οδήγησε σε απογοήτευση μερικές φορές, αυτό το «δραστικό μέτρο» επέτρεψε στην εξαγορασθείσα εταιρεία να ενσωματώσει ομαλά την κουλτούρα της μητρικής εταιρείας με την πάροδο του χρόνου, έγραψε. «Στο μωρό δόθηκε αρκετός χρόνος για να γίνει ενήλικος πριν γίνει μέλος της οικογένειας».

Η κουλτούρα της μεγάλης εταιρείας σκύλων κερδίζει

Μεγάλη αναλογία, αλλά αυτός ο σχολιαστής τόνισε επίσης μια υποκείμενη αρχή με τις ενοποιήσεις συγχωνεύσεων. “Κάτι δεν αλλάζει ποτέ: Είναι πάντα η κουλτούρα του αγοραστή που κερδίζει.”

Νομίζω ότι έχει δίκιο που δίνει έμφαση στον πολιτισμό. Πέρα από τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, η επιτυχία σε μια επιχείρηση – η επιτυχημένη εκτέλεση, ειδικά όταν πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, στρατηγική ή πρωτοβουλία – σχεδόν πάντα εξαρτάται από την κουλτούρα. Οι ηγέτες που αποτυγχάνουν να το αναγνωρίσουν ή να κατανοήσουν την κουλτούρα της εταιρείας τους συχνά αποτυγχάνουν συνολικά.

Όπως σχολίασε ο επαγγελματίας του κλάδου, επικαλούμενος ένα διάσημο απόφθεγμα από τον θρυλικό σύμβουλο διαχείρισης Peter Drucker: «Ο πολιτισμός τρώει στρατηγική για πρωινό».

LinkedIn

Κελάδημα

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin