ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ σκυλοτροφή

Πεπτικότητα των αλευροφόρων ως συστατικών τροφών για κατοικίδια

Γραμμένο από admin

Δεκαετίες πριν εμφανιστούν οι τροφές για σκύλους και γάτες με βάση τα έντομα, οι αλευροσκούληκες είχαν μια θέση στη βιομηχανία τροφών για κατοικίδια ως βασικά προϊόντα για ερπετά, αμφίβια, πουλιά και άλλα κατοικίδια. Πολλά είδη έχουν μακρά ιστορία κατανάλωσης αλευροφόρων σκουληκιών, αλλά ως νέες πηγές πρωτεϊνών και ελαίων σε τροφές για σκύλους και γάτες, οι αλευροσκούληκες παραμένουν νεοφερμένοι. Το σύνολο των δεδομένων σχετικά με τη θρεπτική αξία των αλευροφόρων σκουληκιών για σκύλους και γάτες είναι περιορισμένο, αλλά αυξάνεται.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις δοκίμασαν τα χαρακτηριστικά των αλευροφόρων ως συστατικών τροφών για κατοικίδια.

«Τα αποτελέσματά μας αποδεικνύουν ότι τα συστατικά που βασίζονται σε σκουλήκια αλεύρου είναι πηγές πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας», έγραψαν οι ερευνητές στο Journal of Animal Science. “Περαιτέρω έρευνα σε σκύλους και γάτες είναι απαραίτητη για να επιβεβαιωθεί η επαρκής γευστικότητα και πεπτικότητα, αλλά αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι αποτελούν πολύτιμες πηγές πρωτεΐνης για τις τροφές για κατοικίδια”.

Πείραμα σχετικά με την πεπτικότητα των πρωτεϊνών αλευριού

Οι επιστήμονες μέτρησαν την ποιότητα των πρωτεϊνών και τη σύνθεση αμινοξέων και την πεπτικότητα τεσσάρων ποικιλιών προϊόντων αλευροφόρων σκουληκιών. Τα πιθανά συστατικά της τροφής για κατοικίδια προέρχονταν από δύο διαφορετικά είδη αλευροφόρων.

Τύποι συστατικών με βάση το αλευροσκουλήκι

  • ολόσωμος μικρότερος αλευροσκουλήκι (Alphitobius diaperinus) γεύμα
  • απολιπασμένος Α. diaperinus γεύμα
  • απολιπασμένος κίτρινος αλευροσκουλήκι (Tenebrio molitor) γεύμα
  • υδρολυμένο Τ. molitor πρωτεϊνικό γεύμα

Δεκαέξι κοκόρια στάθηκαν για σκύλους ή γάτες στη δοκιμή. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την ανάλυση κεκεκτομής κόκορα με ακριβή τροφοδοσία για να δοκιμάσουν την πεπτικότητα των αμινοξέων. Η ανάλυση περιλαμβάνει μια χειρουργική επέμβαση, παρόμοια με μια ανθρώπινη σκωληκοειδεκτομή, που μετατρέπει τα κοκόρια σε ένα αποτελεσματικό, αποδοτικό μοντέλο για το πεπτικό σύστημα σκύλων και γατών. Τέσσερα κοκόρια έφαγαν μία από τις τέσσερις ποικιλίες συστατικών τροφών για κατοικίδια με βάση το αλευροσκουλήκι.

Αφού τα κοκόρια είχαν αφομοιώσει τα συστατικά της τροφής για κατοικίδια με βάση τα έντομα, οι επιστήμονες συνέλεξαν τα περιττώματα των πουλιών και τα ανέλυσαν. Και τα τέσσερα συστατικά είχαν υψηλή πεπτικότητα αμινοξέων. Όλα τα αμινοξέα εκτός από την ιστιδίνη και τη βαλίνη ήταν περισσότερο από 90% εύπεπτα.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από την ανάλυση κοπράνων, οι επιστήμονες υπολόγισαν τιμές που μοιάζουν με το σκορ των απαραίτητων χωνευτικών αμινοξέων (DIAAS). Αυτοί οι υπολογισμοί καθορίζουν την ποιότητα πρωτεΐνης σύμφωνα με τα προφίλ θρεπτικών ουσιών της Ένωσης Αμερικανών Αξιωματούχων Ελέγχου Ζωοτροφών (AAFCO), τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τροφών για ζώα συντροφιάς (FEDIAF), τις οδηγίες του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας (NRC). Αυτοί οι οργανισμοί προσφέρουν συνιστώμενες αποζημιώσεις για ενήλικους σκύλους, ενήλικες γάτες, κουτάβια που μεγαλώνουν και γατάκια που μεγαλώνουν. Υδρολυμένο Τ. molitor Το πρωτεϊνικό γεύμα είχε τις υψηλότερες τιμές τύπου DIAAS, ενώ ήταν απολιπαντικό Τ. molitor γεύμα είχε τα χαμηλότερα για τα περισσότερα απαραίτητα αμινοξέα.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin