ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΑΡΧΑΡΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΚΥΛΙΩΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Εκπαιδεύστε έναν σκύλο να χρησιμοποιεί κουμπιά για να επικοινωνεί

Γραμμένο από admin

Αν αναρωτιέστε πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να χρησιμοποιεί κουμπιά για επικοινωνία, δεν είστε μόνοι. Τα κουμπιά επικοινωνίας έχουν γίνει πιο δημοφιλές θέμα μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων. Αλλά πολλοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι κάνουν αυτές οι συσκευές ή πώς να τις χρησιμοποιήσουν σωστά. Γι’ αυτό σκέφτηκα ότι η παροχή ενός σαφούς οδηγού σχετικά με αυτά τα πολύτιμα εργαλεία ήταν ζωτικής σημασίας. Διαβάστε λοιπόν και σύντομα θα μάθετε τα πάντα για αυτά και πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά.

Πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να χρησιμοποιεί κουμπιά για επικοινωνία

Τι είναι τα κουμπιά επικοινωνίας για σκύλους;

Με λίγα λόγια, τα κουμπιά επικοινωνίας του σκύλου θα βοηθήσουν το κουτάβι σας να κατανοήσει την ανθρώπινη γλώσσα. Θα έχουν λόγια πάνω τους που ο σκύλος σας θα συνδέσει με συγκεκριμένες ενέργειες. Στη συνέχεια, ο σκύλος σας θα τους πιέσει για να επικοινωνήσει αυτό που θέλει από εσάς. Επομένως, η χρήση αυτών των κουμπιών βοηθά τους ιδιοκτήτες να αναγνωρίσουν τι θέλει το κουτάβι τους.

Αλλά αυτή η επικοινωνία συμβαίνει μόνο όταν ο σκύλος σας είναι εκπαιδευμένος να τα χρησιμοποιεί σωστά. Εξαιτίας αυτού, είναι απαραίτητο να περάσετε από τη διαδικασία εκπαίδευσης με θετική και υπομονετική στάση. Εάν όχι, η άσκηση δεν θα είναι ικανοποιητική ή επιτυχής.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μπορείτε να κάνετε με τα κουμπιά επικοινωνίας του σκύλου:

Οφέλη από τη χρήση κουμπιών επικοινωνίας με σκύλους

Εφόσον καλύψαμε τα βασικά των κουμπιών επικοινωνίας, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τα οφέλη τους. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσετε ότι η εκπαίδευση του σκύλου σας να τα χρησιμοποιεί είναι ένα σημαντικό βήμα. Διαφορετικά, δεν θα έχετε μια σταθερή ιδέα για το τι θα προσφέρει μια επιτυχημένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Επιτρέπει στους σκύλους να επικοινωνούν τις ανάγκες τους

Τα κουμπιά επικοινωνίας σκύλου παρέχουν στον σκύλο σας μια φωνή για να επικοινωνήσει τις ανάγκες του. Αυτά τα εργαλεία τους επιτρέπουν να λένε στους ιδιοκτήτες τους πότε θέλουν να κοιμηθούν, να περπατήσουν, να φάνε και πολλά άλλα. Είναι απλά ένα απλό θέμα να τους κάνετε να συσχετίσουν ένα συγκεκριμένο κουμπί με αυτές τις ιδιαίτερες ανάγκες.

Μόλις εκπαιδευτεί, ο σκύλος σας θα σταθεί σε αυτά τα κουμπιά για να σας ενημερώσει τι θέλει. Είναι ένα χαριτωμένο και βολικό κόλπο για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να κατανοήσουν καλύτερα τα σκυλιά τους. Δεν θα έχετε τόσες πολλές περιπτώσεις να ρωτήσετε τον εαυτό σας, “τι στον κόσμο θέλει ο σκύλος μου;”

Βελτιώνει τις ικανότητες μάθησης και εκπαίδευσης του σκύλου σας

Η διδασκαλία των σκύλων να χρησιμοποιούν κουμπιά μπορεί να βελτιώσει τις ικανότητές τους μάθησης και εκπαίδευσης. Βασικά, τα καθιστά πιο κατάλληλα για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε αυτά τα εργαλεία σε άλλες εκπαιδευτικές συνεδρίες για να περιορίσετε την απαραίτητη εργασία.

Ειλικρινά, αυτά τα κουμπιά έχουν κάνει θαύματα βοηθώντας το Pitbull μου να μάθει νέες εντολές. Νόμιζα ότι ήταν πολύ μεγάλη για να μάθει νέα, αλλά αυτά τα εργαλεία μας βοήθησαν να ανοίξουμε νέους δρόμους. Είναι εύκολο να δούμε πώς θα μπορούσε να βοηθήσει σχεδόν κάθε ιδιοκτήτη σκύλου να έχει παρόμοια αποτελέσματα.

Συγκόλληση

Οποιαδήποτε καλή προπόνηση θα φέρει κοντά τον ιδιοκτήτη και τον σκύλο του. Το να διδάσκετε τον σκύλο σας πώς να χρησιμοποιεί τα κουμπιά επικοινωνίας δεν διαφέρει. Θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό τρόπο για να προωθήσετε τον δεσμό σας παρέχοντάς τους πολύτιμη και βολική εκπαίδευση.

Περιορίζει τη γκρίνια και το γάβγισμα

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων αναζητούν συνεχώς τρόπους να περιορίσουν το γάβγισμα και τη γκρίνια του σκύλου τους. Αυτά τα κουμπιά αντιπροσωπεύουν έναν πιθανό τρόπο μείωσης αυτών των ενοχλητικών συνηθειών. Εξάλλου, ο σκύλος σας μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να υποδείξει τις απαιτήσεις του αντί να γαβγίσει από το κεφάλι του.

Αλλά μερικά σκυλιά είναι πεισματάρα και λατρεύουν το γάβγισμα. Για παράδειγμα, η μίξη μου στο Beagle πέρασε όλη την προπόνησή του με τα κουμπιά. Τώρα κάθεται στα κουμπιά για να επικοινωνεί ενώ γαβγίζει ταυτόχρονα.

Πώς να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να χρησιμοποιεί κουμπιά για επικοινωνία

Η εκπαίδευση ενός σκύλου στη χρήση της επικοινωνίας με κουμπιά δεν είναι πολύ δύσκολη. Στην πραγματικότητα, έχω καρφώσει τη διαδικασία σε έναν εύκολο στην παρακολούθηση οδηγό με μόνο πέντε βήματα. Δεν θα πρέπει να έχει προβλήματα που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι αυτές οι προπονήσεις είναι χωρίς προβλήματα και ομαλά.

1. Κάντε ένα Supply Run

Το πρώτο σας βήμα είναι να διασφαλίσετε ότι έχετε όλες τις απαραίτητες προμήθειες. Μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων ξεκινούν αυτή τη διαδικασία χωρίς καμία προετοιμασία. Καταλήγει να είναι ένα λάθος που επηρεάζει αρνητικά την προπόνηση. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα με αυτά που θα χρειαστεί να συγκεντρώσετε πριν προχωρήσετε στο βήμα 2:

  • Κουμπιά επικοινωνίας σκύλου
  • Λιχουδιές
  • Μπολ φαγητού
  • Τα αγαπημένα παιχνίδια του σκύλου σας
  • Οποιαδήποτε άλλα στηρίγματα θα συνδέσετε σε ένα κουμπί επικοινωνίας (κιβώτια, λουριά κ.λπ.)

2. Επικοινωνείτε τακτικά με τον σκύλο σας

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων συχνά κάνουν το λάθος να μπερδεύουν τα σκυλιά τους ανακατεύοντας φράσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν δύο διαφορετικές λέξεις, «φάω» και «δείπνο», όταν υποδεικνύουν ότι είναι ώρα για φαγητό. Θα θελήσετε να αποφύγετε να το κάνετε αυτό εντελώς και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια λέξη για κάθε συσχέτιση.

Επομένως, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το “eat”, πείτε το κάθε φορά που είναι ώρα για δείπνο. Αυτή η επανάληψη θα βοηθήσει να σχηματιστεί ένας συσχετισμός στον εγκέφαλο του σκύλου σας πολύ πιο γρήγορα. Θα θελήσετε επίσης να αναγνωρίσετε την ανταπόκριση του σκύλου σας στην επιλεγμένη εργασία με θετική ενίσχυση. Για παράδειγμα, ορισμένοι ιδιοκτήτες το ενισχύουν με ένα επιπλέον κατοικίδιο ή προσθέτοντας τη λέξη “καλό” στην εντολή.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προπόνηση θετικής ενίσχυσης:

3. Εντοπίστε και ρυθμίστε τα κουμπιά

Μόλις ο σκύλος σας νιώσει άνετα, ρυθμίστε ένα ή δύο κουμπιά όταν του μιλάτε. Θα συνιστούσα να τους αφήσετε να μυρίσουν τα κουμπιά εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα φοβηθούν. Η Pitbull μου είναι λίγο σκόπιμη με τα νέα αντικείμενα, οπότε της πήρε λίγο χρόνο για να βολευτεί μαζί τους.

Αφού εισαγάγετε τα κουμπιά, πείτε τις λέξεις που έχετε επιλέξει και πατήστε τις επαναλαμβανόμενα κάθε φορά που ο σκύλος σας ακολουθεί την εντολή. Σύντομα θα παρατηρήσετε ότι συσχετίζουν τη δραστηριότητα και τα κουμπιά επικοινωνίας σας.

Αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι τα σκυλιά μαθαίνουν με διαφορετικές ταχύτητες. Μερικά κουτάβια θα αρχίσουν να κάνουν αυτούς τους συνειρμούς μέσα σε λίγες μέρες, ενώ άλλα, όπως το Pitbull μου, μπορεί να χρειαστούν σχεδόν ένα μήνα. Παρακαλούμε μείνετε υπομονετικοί και επαναλάβετε το πάτημα του κουμπιού σας με συνέπεια.

4. Αφήστε τον σκύλο σας να αναλάβει το πάτημα του κουμπιού

Το επόμενο βήμα θα είναι λίγο περισσότερο εμπλεκόμενο. Μετά από όλα, ήρθε η ώρα να διδάξετε τον σκύλο σας πώς να πατάει αυτά τα κουμπιά. Μερικά κουτάβια θα το αναλάβουν και θα πατήσουν το κουμπί χωρίς βοήθεια. Είναι κάτι που θα μάθουν βλέποντάς σας να το πατάτε τακτικά.

Εν τω μεταξύ, άλλοι δεν θα πάρουν το πάτημα του κουμπιού τόσο γρήγορα. Αυτά τα σκυλιά μπορεί να σταθούν δίπλα σε αυτά τα κουμπιά και να γκρινιάζουν/γαβγίζουν για να τραβήξουν την προσοχή σας. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να βοηθήσετε να εδραιωθεί ο συσχετισμός στον εγκέφαλο του σκύλου σας.

Η προτιμώμενη μέθοδος μου είναι να τους διδάξω πώς να «πατούν» το κουμπί. Βασικά, παίρνεις το κουμπί επικοινωνίας στο χέρι και πιέζεις τα πόδια τους πάνω του. Αφιερώστε λίγο χρόνο και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας κατανοεί τη συσχέτιση.

Μόλις το κάνουν, μετακινήστε το κουμπί στο έδαφος και κάντε σήμα να το πατήσετε δείχνοντάς το. Δώστε στο σκυλί σας μερικές λιχουδιές και επαινέστε τους όποτε πατάει το κουμπί. Θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι ο συσχετισμός επικρατεί όλο και περισσότερο με τον χρόνο/τα επαίνους.

5. Απολαύστε τα οφέλη

Ο σκύλος σας θα πρέπει τώρα να καταλάβει καλά πώς να χρησιμοποιεί αυτά τα κουμπιά. Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους και να αναπτύξουν έναν βαθύτερο δεσμό μαζί σας. Σύντομα θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη από τη χρήση αυτών των εξαιρετικών προϊόντων.

Κλείνοντας,

Η εκπαίδευση ενός σκύλου να χρησιμοποιεί κουμπιά για επικοινωνία έχει να κάνει με τη δημιουργία συσχετισμών μεταξύ ορισμένων δραστηριοτήτων και αυτών των εργαλείων. Μπορείτε να επιτύχετε αυτούς τους συσχετισμούς χρησιμοποιώντας τεχνικές θετικής ενίσχυσης και λούζοντας τον σκύλο σας με έπαινο.

Έχετε προσπαθήσει να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας κουμπιά; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας παρακάτω!

  • Μπεν Ρο

    Με λένε Μπεν Ρόμπερτς και γράφω για τα ζώα εδώ και πολλά χρόνια. Ειλικρινά, δεν θα μπορούσα να ζητήσω μια πολύ καλύτερη δουλειά, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαι γύρω από τα ζώα όλη μου τη ζωή. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια στιγμή που να μην υπήρχε τουλάχιστον μία γάτα ή σκύλος μέσα στο σπίτι μου. Επί του παρόντος, είμαι περήφανος ιδιοκτήτης ενός Beagle και ενός Pitbull που φροντίζουν να μην είναι ποτέ βαρετή η ζωή μου.

    Δείτε όλες τις αναρτήσειςΣχετικά με τον Συγγραφέα

admin