ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

Ορισμένο οξύ μπορεί να εξηγήσει την τοξικότητα της σταφίδας, του σταφυλιού στους σκύλους

Γραμμένο από admin

Ενώ οι υπερτροφές έχουν γίνει δημοφιλείς στις τροφές για σκύλους, τα σταφύλια δεν θα είναι ποτέ ένα από αυτά. Αν και οι άνθρωποι λαμβάνουν πολλά οφέλη από τον γλυκό καρπό του αμπελιού, τόσο η δημοφιλής πεποίθηση όσο και η επιστημονική έρευνα προειδοποιούν ενάντια στα σταφύλια ως λιχουδιές για σκύλους ή συστατικά σε τροφή για σκύλους. Παρά τα οφέλη του σταφυλιού για την υγεία του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, των φυτικών ινών, των βιταμινών και της φυτοθρεπτικής ρεσβερατρόλης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να δικαιολογήσουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το δείπνο, το Journal of Veterinary Medicine καταγράφει περιπτώσεις σταφυλιών που προκαλούν νεφρική βλάβη και νευρολογικά προβλήματα σε σκύλους. Σε ακραίες περιπτώσεις, τα σκυλιά πέθαναν αφού έφαγαν μόνο λίγα σταφύλια.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν γνώριζαν ακριβώς τι προκάλεσε αυτή την τοξικότητα. Επιπλέον, δεν έχει κάθε σκύλος την ίδια αντίδραση, και μερικοί σκύλοι τρώνε σταφύλια και προϊόντα σταφυλιού χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με το Petfood Industry’s Ingredient Issues. Μερικοί ερευνητές έχουν ανακαλύψει ακόμη ότι τα προϊόντα σταφυλιού μπορεί να βοηθήσουν στην αναστολή των επικίνδυνων θρόμβων αίματος σε σκύλους.

Χημική ουσία που μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα στα σταφύλια και τη σταφίδα στους σκύλους

Οι θανατηφόρες τοξικές επιδράσεις άλλων τροφών μπορεί να έχουν επισημάνει τον λόγο που τα σταφύλια μπορεί να βλάψουν τα σκυλιά. Στο Journal of Veterinary Emergency and Critical Care, οι επιστήμονες τεκμηρίωσαν πώς αρρώστησαν τα σκυλιά αφού έφαγαν ταμάριντ ή κρέμα ταρτάρ. Τέσσερα από τα σκυλιά αρρώστησαν τόσο πολύ που υπέστησαν ευθανασία.

Τα αρμυρίκια είναι ένα γλυκόξινο φρούτο που αναπτύσσεται σαν λοβό φασολιών που κρέμεται από ένα όσπριο, τροπικό δέντρο. Αν και δεν είναι συνηθισμένο σε εύκρατες περιοχές, τα ταμαρίνθ περιέχουν μια χημική ουσία που βρίσκεται στα σταφύλια, όπως και η κρέμα ταρτάρ. Αυτή η χημική ουσία είναι το τρυγικό οξύ ή διτρυγικό κάλιο. Η κρέμα ταρτάρ παρασκευάζεται από το άλας του τρυγικού οξέος καλίου.

Αφού έφαγαν είτε ταμάρινδα είτε κρέμα ταρτάρ, οι σκύλοι εμφάνισαν νεφρική ανεπάρκεια και άλλα σημάδια παρόμοια με εκείνα των σκύλων που δηλητηριάστηκαν από σταφύλια ή σταφίδες.

«Συνδέοντας αυτές τις αναφορές με ευρήματα σχετικά με την τοξικότητα στα σταφύλια και τη σταφίδα και την ευαισθησία στο τρυγικό οξύ σε σκύλους, το τρυγικό οξύ προσδιορίζεται ως το πιθανό τοξικό συστατικό στα σταφύλια και τα αρμυρίκια», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin