ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

Οι προμηθευτές μασήματος σκύλων Chhurpi του Νεπάλ έθεσαν το βλέμμα τους στην αγορά των ΗΠΑ

Γραμμένο από admin

Η πανδημία έβλαψε την επιχείρησή τους, αλλά οι Νεπαλέζοι παραγωγοί και εξαγωγείς του πιο σκληρού τυριού στον κόσμο, του Chhurpi, είναι τώρα έτοιμοι να κατακτήσουν τις ΗΠΑ και άλλες διεθνείς αγορές όπου οι κύβοι και τα ραβδιά του σκληρυμένου γάλακτος έχουν βρει εύνοια ως μασήματα σκύλων.

Σε μια ολοκληρωμένη μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2023 (Εξερεύνηση των εμπορικών προοπτικών του Chhurpi και της παρούσας κατάστασης των παραγωγών και εξαγωγέων Chhurpi του Νεπάλ, από τους Panta R., Paswan VK, Kanetkar P. et al.), οι συγγραφείς σημείωσαν ότι πολλά μπορούν να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης όσων εργάζονται στην επιχείρηση Chhurpi καθώς αυξάνονται τόσο ο αριθμός τους όσο και οι εξαγωγικές δυνατότητες των προϊόντων τους.

«Το Chhurpi ήταν ένα υποχρησιμοποιημένο γαλακτοκομικό προϊόν στο Νεπάλ, αλλά σταδιακά γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των γαλακτοπαραγωγών», έγραψαν οι συγγραφείς. «Υποσχόμενος μια παρθένα και αναξιοποίητη εξαγωγική αγορά ως τροφή για κατοικίδια, αυτό το ιθαγενές γαλακτοκομικό προϊόν του Νεπάλ έχει μεγάλες δυνατότητες για τη δημιουργία εισοδήματος για αγρότες και εμπόρους».

Η μελέτη αποκάλυψε ότι από το 2017 έως το 2020, οι εξαγωγικές πωλήσεις των εταιρειών Chhurpi αυξήθηκαν από 15,6% σε 40%, που μεταφράζεται σε μέσο ρυθμό ανάπτυξης από 10% σε 11% ετησίως. Αλλά η πανδημία περιόρισε αυτό το σερί ανάπτυξης καθώς η παραγωγή και η διακίνηση αγαθών έγιναν δύσκολες λόγω των lockdown.

Τώρα που οι επιχειρηματικές δραστηριότητες ενισχύονται ξανά, οι εξαγωγείς Chhurpi αναζητούν επέκταση στην Ευρώπη, τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία και την Ιαπωνία. Ωστόσο, η κύρια εστίασή τους παραμένει η αγορά των ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κατοικίδιων σκύλων και ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν έως και 442 $ σε τροφές και λιχουδιές για σκύλους το 2020, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Statista.

Περισσότερα για το Chhurpi ως σκύλος που μασάει

Το Nepalese Chhurpi είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που δεν περιέχει γλουτένη, δημητριακά, συντηρητικά και τεχνητά αρώματα. Φτιάχνεται με πήξη του γάλακτος για να αφαιρέσει εν μέρει τον ορό γάλακτος από το γάλα ζώων όπως γιακ, chauris, αγελάδες και βουβάλια. Ένα μείγμα γάλακτος βοοειδών ή γιακ και βουβαλίσιου γάλακτος λέγεται ότι παράγει το καλύτερο είδος Chhurpi με λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια που είναι ιδανική ποιότητα για εξαγωγές.

Το Chhurpi περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, λίπος και άλλα μέταλλα όπως ασβέστιο και φώσφορο. Λέγεται ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη μετά από ζύμωση. Η συνεχής μάσησή του μπορεί να αφαιρέσει την οδοντική πλάκα και την πέτρα ενός σκύλου και να κρατήσει έναν σκύλο απασχολημένο για ώρες.

Οι εξαγωγείς Chhurpi αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις

Το Chhurpi ως εξαγωγικό προϊόν υψηλής ποιότητας για σκύλους κατοικίδιων ζώων έχει αποδειχθεί ότι είναι καλή επιχείρηση τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη, έτσι ώστε πολλές μεγάλες εταιρείες βρίσκονται τώρα πίσω από αυτό. Τα πιο σημαντικά είναι τα Himalayan Dog Chew, Native Nepali Agro Supplies Pvt. Ltd., Omega Pet Foods Exports, International Himalayan Dairy Industries Pvt. Ltd., Zephyr International Pvt. Ltd., Continental Cashmere Pvt. Ltd., Unique Organics Pvt. Ε.Π.Ε. Κατμαντού Νεπάλ, Made in Nepal Pvt. Ltd., Fireball Trading Company Pvt. Ltd., Sudha Trading Pvt. Ltd., Nepa Dog Chew, Everest Dog Chew, Silver Lining, Godawari International και Naulo Venture.

Η μελέτη πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πολλές μη εγγεγραμμένες ιδιωτικές εταιρείες δραστηριοποιούνται επίσης σε αυτόν τον χώρο και ανταγωνίζονται με τρόπο που μπορεί να υπονομεύσει τις παραπάνω. Είναι ένα πρόβλημα σε συνδυασμό με άλλες προκλήσεις που σχετίζονται με την εκτροφή ζώων, τις περιορισμένες υποδομές, το λειτουργικό κόστος, τις περιορισμένες τεχνικές γνώσεις, την πρόληψη ασθενειών των ζώων και την έλλειψη ζωοτροφών.

Οι εξαγωγείς και οι παραγωγοί του Chhurpi ζητούν από την κυβέρνησή τους περισσότερη βοήθεια όσον αφορά τις επιδοτήσεις, τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τις νέες διευκολύνσεις, τα χαμηλότερα επιτόκια τραπεζικών δανείων και τις πιστοποιημένες ελεύθερες ζώνες αφθώδους πυρετού (FMD), για να τους βοηθήσει να μεταφέρουν με επιτυχία το σκληρό τυρί τους έξω στον κόσμο. .

Η μελέτη της τρέχουσας κατάστασης των παραγωγών και εξαγωγέων Chhurpi πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021.

Η Alma Buelva είναι δημοσιογράφος από τις Φιλιππίνες. Όταν δεν γράφει για τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, αφιερώνει το χρόνο της στη φροντίδα των ζώων και στο να γράφει για αυτά επίσης.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin