ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ σκυλοτροφή

Οι προηγούμενες αλλαγές στις δαπάνες για τροφή για κατοικίδια παρέχουν σημάδια για το 2023;

Γραμμένο από admin

Τα ολοκληρωμένα κρατικά στοιχεία για τις τροφές για κατοικίδια ή οποιονδήποτε τομέα της οικονομίας τείνουν να είναι ο βασικός δείκτης υστέρησης. Παράδειγμα: Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ (BLS) μόλις δημοσίευσε πλήρη στοιχεία για τις δαπάνες για κατοικίδια από το 2021 στα τέλη του 2022.

Ωστόσο, οι αλλαγές στις δαπάνες για τροφή για κατοικίδια εκείνο το έτος, που εξάγονται βοηθητικά από όλα τα δεδομένα του BLS και αναλύονται από τον John Gibbons, ενδέχεται να παρέχουν δείκτες για το τι πρόκειται να έρθει το 2023 και μετά.

Ποιος ξόδεψε περισσότερα σε τροφές για κατοικίδια;

Τα δεδομένα δαπανών για τροφή για κατοικίδια για το 2021 είναι κάπως απογοητευτικά, ειδικά αφού τα δεδομένα BLS του 2020 έδειξαν άλμα 18% στις δαπάνες για τροφή για κατοικίδια ζώα στις ΗΠΑ από το 2019. Αν και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τη συσσώρευση πανδημιών, ήταν μια ευπρόσδεκτη ώθηση.

Το 2021, οι δαπάνες των νοικοκυριών των ΗΠΑ για τροφή για κατοικίδια επανήλθαν στη γη, μειώθηκαν κατά 6,6%, ή 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σε συνολικά 34,41 δισεκατομμύρια δολάρια. (Και όχι, αυτό δεν παρακολουθεί ακριβώς τις αυξήσεις στις λιανικές πωλήσεις τροφών για κατοικίδια στις ΗΠΑ που αναφέρθηκαν για το 2021 από το Packaged Facts και πολλές άλλες πηγές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι λιανικές πωλήσεις και οι καταναλωτικές δαπάνες δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και τα αντίστοιχα δεδομένα συγκεντρώνονται σε πολύ διαφορετικοί τρόποι.)

Αυτό που μπορεί να είναι πιο διδακτικό είναι να εξετάσουμε τις δημογραφικές ομάδες όπου οι δαπάνες για τροφή για κατοικίδια άλλαξαν περισσότερο, ιδίως όσον αφορά τις αυξήσεις, από το 2020 έως το 2021. Οι κερδισμένοι δαπανών μεταξύ των καταναλωτικών μονάδων (CU, παρόμοια με τα νοικοκυριά) περιελάμβαναν:

  • CU με εισοδήματα 150.000 ΗΠΑ και άνω
  • Αυτοί που δεν έχουν εισοδήματα (αντανακλώντας μια ισχυρή χρονιά για τους συνταξιούχους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, σύμφωνα με τον Gibbons)
  • Άτομα σε διευθυντικά ή παρόμοια επαγγέλματα
  • Η ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών
  • Λευκοί μη Ισπανόφωνοι
  • Απόφοιτοι κολεγίου
  • Ιδιοκτήτες σπιτιού με υποθήκη
  • Μόνο παντρεμένα ζευγάρια (χωρίς παιδιά)
  • Gen X-ers

Η μπαλαντέρ: Πληθωρισμός τροφών για κατοικίδια

Κανένα από αυτά δεν αποτελεί έκπληξη. και αντιστοιχούν με άλλα δεδομένα από τα βασικά έτη πανδημίας (2020-2021), συμπεριλαμβανομένων των Packaged Facts, που δείχνουν ότι η ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων αυξήθηκε επίσης σε αυτούς τους τύπους νοικοκυριών, αλλά όχι σε εκείνα με χαμηλότερα εισοδήματα, μορφωτικά επίπεδα, που είναι πιο πιθανό να είναι ενοικιαστές και να έχουν παιδιά στο σπίτι. Αυτό ίσχυε όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως, σύμφωνα με την Euromonitor, η οποία μοιράστηκε δεδομένα που δείχνουν παρόμοια μοτίβα στις αλλαγές στις δαπάνες για τροφή για κατοικίδια.

Τι σημαίνει αυτό για το 2023; Το μπαλαντέρ είναι ο πληθωρισμός. Ενώ άρχισε να αυξάνεται στα τέλη του 2021, πραγματικά απογειώθηκε το 2022, ειδικά για τις τροφές για ζώα συντροφιάς, τον Δεκέμβριο στο 15,2% από έτος σε έτος στις ΗΠΑ, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη δυναμική των δαπανών ακόμη και για ορισμένα από τα νοικοκυριά που ξόδεψαν περισσότερα το 2021.

Πιθανότατα θα δούμε προκαταρκτικά στοιχεία δαπανών για τροφή για κατοικίδια στις ΗΠΑ για το 2022, τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο του έτους, μέσα στους επόμενους αρκετούς μήνες. Αυτά θα πρέπει να παρέχουν περισσότερα μηνύματα για να παρακολουθήσουμε τι μπορεί να συμβεί φέτος.

LinkedIn

Κελάδημα

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin