ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ σκυλοτροφή

Κατευθυντήριες οδηγίες για τη διατροφή των κουταβιών – Τροφή για σκύλους Kinetic Performance

Γραμμένο από admin

Οδηγίες για τη διατροφή των κουταβιών

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο τεύχος Ιανουαρίου 2021 του περιοδικού Schutzhund USA.

Για εσάς τους βετεράνους εκτροφείς κουταβιών εκεί έξω, το να ταΐζετε ένα κουτάβι έχει γίνει πιθανότατα δεύτερη φύση για εσάς. Το έχετε κάνει τόσες φορές που δεν χρειάζεται πολλή σκέψη και νιώθετε άνετα ότι παίρνουν αυτό που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Για τους σπάνιους ή νέους ιδιοκτήτες κουταβιών, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο. Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που λαμβάνουμε ως κατασκευαστής είναι πώς να καθορίσουμε τι θα ταΐσουμε ένα νέο κουτάβι. Να γιατί μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένο και γιατί τόσα πολλά από αυτά που λέμε στους ανθρώπους είναι γενικότητες και όχι συγκεκριμένες.

Οι ανάγκες των κουταβιών ποικίλλουν σημαντικά

Οι κατασκευαστές παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές τροφοδοσίας και αυτές οι περιοχές μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες. Ο λόγος για το ευρύ φάσμα είναι επειδή μπορεί να υπάρχει μια τόσο εκπληκτική διαφορά στις μεταβολικές ανάγκες ενός κουταβιού έναντι ενός άλλου. Αυτό δεν ισχύει μόνο από τη μια φυλή στην άλλη, αλλά ακόμη και με δύο κουτάβια από τον ίδιο ή παρόμοιο τύπο αναπαραγωγής. Αυτό που λειτουργεί για ένα κουτάβι μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό ή αρκετά υψηλό για ένα άλλο κουτάβι. Κάθε κουτάβι έχει πραγματικά διαφορετικές απαιτήσεις, επομένως μια σταθερή αριθμητική σύσταση θα ήταν λάθος τις περισσότερες φορές.

Οδηγίες για ενήλικες σχετικά με τις φόρμουλες κουταβιών

Πολλοί κατασκευαστές, και το κάνουμε μόνοι μας, ξεκινούν από μια σειρά ταΐσματος ενηλίκων και στη συνέχεια παρέχουν πολλαπλασιαστικούς παράγοντες, όπως δύο έως τρεις φορές την ποσότητα, για χρήση με κουτάβια. Ξεκινάμε με μια σύσταση σίτισης ενηλίκων για δύο λόγους. Πρώτον, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που προτιμούν να ταΐζουν τα ενήλικα σκυλιά με τη φόρμουλα για κουτάβι. Μερικές φορές αυτό οφείλεται στο ότι το μέγεθος και το σχήμα της κροκέτας προτιμάται από τα σκυλιά τους.

Επιπλέον, οι περισσότερες τροφές για κουτάβια είναι κατάλληλες για όλα τα στάδια της ζωής και συχνά υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα πραγμάτων όπως πρωτεΐνη, λίπος και DHA σε μια τροφή για κουτάβια που είναι ευεργετικά και για τους ηλικιωμένους σκύλους. Ξεκινάμε με μια οδηγία για τη διατροφή των ενηλίκων ως βάση γιατί, εάν ένας ενήλικος σκύλος ταΐζεται χρησιμοποιώντας μια οδηγία για τη διατροφή των κουταβιών, πιθανότατα θα καταλήξουμε να έχουμε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων θυμωμένων μαζί μας για τα απίστευτα παχύσαρκα σκυλιά τους.

Οι κατευθυντήριες γραμμές είναι μόνο ένα σημείο εκκίνησης

Οι συστάσεις σίτισης που βλέπετε στην τροφή του κουταβιού σας, και γενικά στην τροφή για σκύλους, προορίζονται πραγματικά μόνο να αποτελέσουν σημείο εκκίνησης. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα είναι σωστό για κάθε μεμονωμένο κουτάβι. Θα πρέπει να ξεκινήσετε κάπου στη μέση του προτεινόμενου εύρους για να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο κάθε κουτάβι να τρέφεται σύμφωνα με την κατάσταση του σώματος του κουταβιού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συχνές προσαρμογές καθώς το κουτάβι μεγαλώνει με βάση την παρακολούθηση της κατάστασης του σώματος του κουταβιού να αλλάζει και να προσαρμόζεται ανάλογα. Αυτό θα είναι πάντα ο καλύτερος δείκτης γιατί κάθε κουτάβι έχει μοναδικές απαιτήσεις δεν είναι ακριβώς όπως κανένα άλλο σκυλί.

Οι καλύτερες κατευθυντήριες γραμμές είναι τα μάτια σας

Αν και μπορεί να φαίνεται υπεραπλούστευση, το καλύτερο εργαλείο για τον προσδιορισμό των βέλτιστων επιπέδων σίτισης του κουταβιού σας είναι η προσωπική σας παρατήρηση. Παρακολουθώντας προσεκτικά πράγματα όπως η κατάσταση του σώματος, η συνοχή των κοπράνων, το ενεργειακό επίπεδο και η επιθυμία σίτισης σας δίνουν μια μοναδική εικόνα για το πόσο καλά καλύπτονται οι ανάγκες του κουταβιού σας. Ως κατασκευαστής, μπορούμε να σας δώσουμε μια καλή ιδέα για το πού να ξεκινήσετε, αλλά η προσωπική σας παρατήρηση θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε το πρόγραμμα σίτισης του κουταβιού σας.

14

ΑΠΡ

2021

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin