ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

Η παραγωγός πρωτεΐνης Protenga χρησιμοποιεί κεφάλαια για την Smart Insect Farm

Γραμμένο από admin

Η Protenga με έδρα τη Σιγκαπούρη, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στην καλλιέργεια εντόμων για τροφές και ζωοτροφές, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξασφάλισε επενδύσεις από τρεις πρόσθετες πηγές – το Yield Lab Asia-Pacific, το SEEDS Capital και το JBI Innovations – στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Δεν αποκαλύφθηκε ποσό για τον γύρο, αλλά οι επενδύσεις θα οδηγήσουν το Smart Insect Farm δεύτερης γενιάς της εταιρείας και θα επεκτείνει τις συνεργασίες της με τη βιομηχανία φοινίκων στη Μαλαισία και την Ινδονησία για τα οργανικά τους απόβλητα.

Η Protenga αναμένει να εισαγάγει την επόμενη φάση της Φάρμας Έξυπνων Εντόμων το 2023. Η Έξυπνη Φάρμα Εντόμων έχει σχεδιαστεί για να επανασυλλαμβάνει θρεπτικά συστατικά από οργανικά απόβλητα ως τροφή εντόμων για να μετατραπεί σε πρωτεΐνη για χρήση σε τροφές για κατοικίδια και ζωοτροφές. Η εταιρεία με γνώμονα τη βιωσιμότητα χρησιμοποιεί προνύμφες μαύρης μύγας στρατιώτη (BSFL) ως πρωτεΐνη εντόμου. δεν είναι παράσιτο ή φορέας, έχει μια ευέλικτη διατροφή και είναι θρεπτικό ως πηγή τροφής για κατοικίδια και ζώα, σύμφωνα με την Protenga.

Ο παραγωγός πρωτεϊνών εντόμων μετακινείται από την εξειδικευμένη θέση στο κύριο ρεύμα

«Η μαύρη μύγα στρατιώτη είναι φυσικά εύγευστη όταν υποβάλλεται σε σωστή επεξεργασία», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Protenga, Leo Wein. «Έτσι μπορείτε να έχετε την πιο θρεπτική και υγιεινή πρωτεΐνη, αλλά αν δεν συμβάλλει στη γευστικότητα του προϊόντος, τότε δεν βοηθάει πολύ. Το BSFL έχει ένα πολύ ισορροπημένο προφίλ διατροφής, προφίλ αμινοξέων, προφίλ λιπαρών οξέων.»

Είπε ότι στην αναπτυσσόμενη αγορά πρωτεϊνών εντόμων, η Protenga ελπίζει να περάσει από ένα εξειδικευμένο προϊόν σε ένα κύριο προϊόν. «Αυτό επιδιώκουμε να επιταχύνουμε με την παραγωγή μας», πρόσθεσε ο Wein. «Να καθιερωθεί το συστατικό πρωτεΐνης BSFL ως βασικό στήριγμα, ως μέρος του κύριου ουρανίσκου. όχι σε επίπεδο κρέατος κροκόδειλου, αλλά σε επίπεδο πουλερικών και αρνιού».

Η εταιρεία δημιούργησε προηγουμένως μια δοκιμαστική επωνυμία τροφών για κατοικίδια με το όνομα YumGrubs για να απεικονίσει τα προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους, αλλά προς το παρόν έχει αποφασίσει να απομακρυνθεί από το λανσάρισμα της δικής της επωνυμίας.

«Τον τελευταίο χρόνο λάβαμε την επιχειρηματική απόφαση να επικεντρωθούμε στη θέση του κατασκευαστή και του προμηθευτή μας, αντί να επενδύουμε στο branding και να πηγαίνουμε μόνοι μας στον τελικό πελάτη», σημείωσε ο Wien. «Έτσι, παρέχουμε στους διανομείς που θέλουν να λανσάρουν ένα προϊόν με βάση τα έντομα και η εστίασή μας είναι σε soft test στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη το 2023, σε πελάτες που ενσωματώνουν κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM).

Η Wein θέλει μια προσέγγιση ανάπτυξης προϊόντων όπου τα προϊόντα είναι έτοιμα να πουληθούν από το ένα χέρι, βελτιστοποιημένη εμπειρία και σε εμπόρους λιανικής με τις δικές τους επωνυμίες που αναζητούν προϊόντα, στον χώρο των εντόμων ή στον υποαλλεργικό και ευαίσθητο χώρο δίαιτας.

«Βρισκόμαστε τώρα στη διαδικασία ενσωμάτωσης πελατών σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία». εξήγησε ο Wein. «Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τροφές για κατοικίδια με βάση τα έντομα εδώ στη Νοτιοανατολική Ασία (Ινδονησία και Ταϊλάνδη).»

Το σωστό μέγεθος για μια αυτοματοποιημένη φάρμα εντόμων

Επί του παρόντος, η εταιρεία λειτουργεί μια εγκατάσταση 25.000 τετραγωνικών ποδιών. Βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής μιας δεύτερης αγροτικής εγκατάστασης που θα φέρει ξηρή κροκέτα που ισοδυναμεί με περίπου 10-12 δοχεία το μήνα. «Εκεί θα είμαστε μέχρι το τέλος του 2023», είπε ο Wein.

«Πρόκειται για ένα γλυκό σημείο μεγέθυνσης που έχουμε εντοπίσει όπου η αυτοματοποίηση δικαιολογείται από το μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα η κεφαλαιουχική δαπάνη για εγκατάσταση είναι διαχειρίσιμη και κάνει την καινοτομία προσβάσιμη», πρόσθεσε ο Wein.

Η νέα εγκατάσταση συνδυάζει ένα σύστημα παραγωγής και μια ανεπτυγμένη αλυσίδα αξίας όπου η έξυπνη φάρμα εντόμων βρίσκεται στο κέντρο, επιτρέποντας καθαρή, συνεπή και ανιχνεύσιμη παραγωγή. Έρχεται με ένα ιδιόκτητο σύστημα λογισμικού, το οποίο διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα μέχρι τη μεμονωμένη παρτίδα συγκομιδής.

«Βασικά δημιουργήσαμε φάρμες», είπε ο Wein. «Το 2023 η επόμενη φάρμα μας θα δημιουργηθεί με έναν συνεργάτη, τον οποίο θα είμαστε συνιδιοκτήτες και θα λειτουργούμε, και θα μεταφέρουμε όλα τα προϊόντα από το αγρόκτημά μας στην κατασκευή, και αυτό θα πάει σε προϊόντα διατροφής για κατοικίδια».

Ο Wein προσέφερε ότι η εταιρεία επιδιώκει να επαναλάβει τη διαδικασία παραγωγής της όχι μόνο σε ολόκληρη τη Μαλαισία, αλλά και σε ολόκληρη την παγκόσμια ζώνη του ισημερινού και του υποισημερινού, όπου είναι πιο λογικό. «Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τα θεμέλια του οργανισμού, τεχνικά, οικονομικά, προϊόντα και πελάτες, για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε περιφερειακή παρουσία», δήλωσε ο Wein. «Είναι ένα βήμα τη φορά».

Η Sipra είναι ερευνήτρια και συγγραφέας. Γράφει και αξιολογεί άρθρα για το κλίμα, το περιβάλλον, τις επιχειρήσεις και τη διαχείριση για ακαδημαϊκές και βιομηχανικές εκδόσεις, όπως η GreenBiz.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin