ΔΑΓΚΩΜΑ & ΓΚΡΥΓΜΑ

Η επιτυχία μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμη και για εκπαιδευτές γατών

Γραμμένο από admin

Για να αναφέρω τον Ralph W. Gerard, έναν Αμερικανό νευροφυσιολόγο και επιστήμονα συμπεριφοράς, «Καμία ηλικία ή χρόνος ζωής, καμία θέση ή περίσταση, δεν έχει το μονοπώλιο της επιτυχίας. Οποιαδήποτε ηλικία είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε να κάνετε!» Όπως ο Δρ Τζέραρντ, η επιτυχία και τα σημαντικά επιτεύγματα μπορεί να προκύψουν αργότερα στη ζωή για μερικούς, και δεν πρέπει να επιτρέψετε στην ηλικία σας να περιορίσει τον εαυτό σας στην εκπλήρωση της κλήσης σας. Η απόφοιτος του Animal Behavior College (ABC), Camille Re, μπορεί να το επιβεβαιώσει!

Από τη μαμά στην ειδικό για γάτες

Η Camille Re με μια από τις βρετανικές κοντότριχες γάτες της, τη Yogi

Η κυρία Ρε έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ως μαμά που μένει στο σπίτι με τα τέσσερα παιδιά της, ένα από τα οποία έχει ειδικές ανάγκες. Με τα παιδιά της να είναι η πρώτη της προτεραιότητα, δεν είχε εργαστεί εκτός του να είναι μαμά εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. Βρήκε την ταυτότητά της σε αυτόν τον ρόλο, αλλά τώρα που τα παιδιά της είναι ενήλικες, αναρωτήθηκε αν ήταν πολύ αργά για να κυνηγήσει το όνειρό της να δουλέψει με ζώα και να δώσει πίσω στην κοινότητά της.

Τότε συνέβη μια τραγωδία όταν η πανδημία χτύπησε και η κα Ρε, δυστυχώς, αρρώστησε και νοσηλεύτηκε με Covid. Είχε επιπλοκές και φοβόταν ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στο σπίτι. Ευτυχώς, η κα Ρε μπόρεσε να τα βγάλει πέρα ​​και ανάρρωσε. Τότε συνειδητοποίησε ότι ήταν απαραίτητες κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή.

Γύρισε σπίτι και άρχισε να παίρνει αυτές τις αποφάσεις που της άλλαζαν τη ζωή. Μερικές από αυτές τις αλλαγές αφορούσαν ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία, την καλύτερη διατροφή, την σωματική δραστηριότητα και την απώλεια βάρους. Άλλοι περιλάμβαναν τη λήψη μέτρων από την κα Ρε για να εξασφαλίσει ότι το όνειρό της να δώσει πίσω και να εργαστεί με ζώα θα πραγματοποιηθεί. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η συνέπεια είναι το κλειδί για την αλλαγή προτύπων και συμπεριφοράς. Αν και δεν ήταν πάντα εύκολη, η Camille έμεινε στις υποσχέσεις που έδωσε στον εαυτό της και όχι μόνο βελτίωσε δραματικά την υγεία της, αλλά εγγράφηκε και στο Πρόγραμμα Διαχείρισης και Εκπαίδευσης Γάτων του ABC.

Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε το Πρόγραμμα Διαχείρισης και Εκπαίδευσης Γάτας έναντι των άλλων μαθημάτων, η κα Ρε δήλωσε:Πάντα αγαπούσα τις γάτες και τους σκύλους, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί εκπαιδευτές σκύλων και δεν ήθελα να είμαι σε διαρκή ανταγωνισμό. Αρχικά, δεν είδα μεγάλη καριέρα για αυτό και δεν είδα πολλούς εκπαιδευτές γατών στην περιοχή μου. Οπότε, ήξερα ότι θα ήταν μια πρόκληση, αλλά το χρησιμοποίησα ως ευκαιρία για να το κάνω πρωτοπόρο στην κομητεία μου». Η πρωτοπορία σε μια καριέρα είναι ακριβώς αυτό που έκανε.

Ξεκινώντας τη δική της επιχείρηση εκπαίδευσης γατών

Λίγο μετά την αποφοίτησή της, ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση με το μεγάλο όνομα του HelpMeowt. Η Camille προσφέρει εκπαίδευση και συμβουλευτική στο σπίτι για τη συμπεριφορά των αιλουροειδών. Σταδιακά δημιούργησε πελατεία, αλλά τα πράγματα άλλαξαν άρδην όταν έπρεπε να πάει μια από τις γάτες της στον κτηνίατρο στο The Animal Hospital of Sussex County.

Re’s furbabies (από πάνω προς τα κάτω) Yogi (British Shorthair), Bailey (Ragdoll), Ocean (British Shorthair), Julio (British Shorthair), Mommy Cat (Domestic Shorthair) και Muttzie (Maine Coon)

Ενώ έδωσε βασικές πληροφορίες στο κτηνιατρικό νοσοκομείο, ανέφερε ότι είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γάτας, κάτι που τράβηξε την προσοχή του Κτηνιάτρου. Ο γιατρός ενδιαφέρθηκε, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Camille να έρθει να δουλέψει στο νοσοκομείο. Όπως αποδείχθηκε, αυτό το νοσοκομείο χρειαζόταν κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει με τη συμπεριφορά και την εκπαίδευση της γάτας και ήταν εκστασιασμένοι για να συναντήσουν επιτέλους κάποιον που είχε γνώσεις και εκπαίδευση για να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών τους.

Η κα Ρε πήρε θέση στο νοσοκομείο ως Πιστοποιημένη Συμπεριφορίστρια Γάτας. Έχει το δικό της γραφείο και ταξιδεύει σε όλη την περιοχή για να βοηθήσει τους γονείς γατούλες με τις προκλήσεις τους. Επιπλέον, η κα Ρε διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους πελάτες της, διατηρεί την επιχείρησή της και εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για εθελοντική εργασία σε τοπικά καταφύγια. Η κα Ρε βοηθά την κόρη της, Carmella Re-Siguria, με την επιχείρησή της στην εκτροφή βρετανικών κοντότριχων γατών και στην ανατροφή των σκυλιών τους στο Βερνέζικο βουνό. Η Camille λατρεύει να βρίσκεται γύρω από γάτες και σκύλους.

Όχι μόνο η Camille Re αισθάνεται πιο θετικά για τη ζωή της μετά τις αλλαγές που έκανε, αλλά πιστεύει επίσης ότι οι επιλογές της «με έκαναν πιο ανεξάρτητη και μου επέτρεψαν να θεωρηθώ ως ένα άτομο με επιρροή στην κοινότητά μου». Επιπλέον, είναι τώρα σε θέση να βοηθά τις γάτες και τους ανθρώπους που τις αγαπούν να απολαμβάνουν καλύτερη ζωή μαζί.

Παρουσίαση του πιστοποιημένου εκπαιδευτή γατών

Όταν ρωτήθηκε για την κοινοποίηση κάποιων συμβουλών σχετικά με τη λήψη του προγράμματος ABC και να γίνει Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Γάτας, δήλωσε: «Το να είσαι εκπαιδευτής γατών ανταμείβει. Αν υπήρχαν περισσότεροι εκπαιδευτές γατών, θα υπήρχαν λιγότερες γάτες που θα πήγαιναν σε καταφύγια, θα υιοθετούνταν περισσότερες και θα επιστρέφονταν πολύ λιγότερες. Το να είσαι εκπαιδευτής γατών δεν είναι εύκολο, μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές αλλά και πολύ ικανοποιητικό. Όπως κάθε εκπαίδευση ζώων, οι εκπαιδευτές πρέπει να έχουν υπομονή».

Όταν ρωτήθηκε για το πρακτικό μέρος του προγράμματος, η κα Ρε είπε: «Το μέρος της καθοδήγησης του Προγράμματος Διαχείρισης και Εκπαίδευσης Γάτας ABC ήταν πολύ ικανοποιητικό. Η μέντοράς μου, η Bridget, ήταν καταπληκτική και μια υπέροχη μαζορέτα/εκπαιδευτής σε όλη τη διαδικασία. Ήταν απλώς ένας καθαρός αέρας θετικότητας!».

Η κ. Ρε συνέχισε λέγοντας: «Ξεκινήστε να εργάζεστε με καταφύγια για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία ενώ παρακολουθούσα το μάθημα, γιατί βοήθησε να δω από πρώτο χέρι και μετά να εφαρμόσω αυτά που μάθαινα. Πηγαίνετε σε εκθέσεις γατών και μιλήστε με τους κτηνοτρόφους για να μάθετε περισσότερα για διαφορετικές ράτσες γατών, γιατί όταν σας τηλεφωνούν, μπορεί να αφορά οποιαδήποτε από αυτές τις ράτσες. Τόνισε πώς «είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να κατανοούμε τις ράτσες κάθε γάτας για την προσωπικότητα, τον τρόπο ζωής και τα πιθανά προβλήματα υγείας. Η κατανόηση αυτών των διαφορετικών παραγόντων για διαφορετικούς τύπους φυλών θα σας βοηθήσει να βοηθήσετε τους πελάτες να βρουν τη σωστή γάτα που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Επισήμανε επίσης ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός: «Αναλύω τις έννοιες και τις τεχνικές εκπαίδευσης με τρόπο που το καθιστά εύκολο να το κατανοήσουν οι γονείς των κατοικίδιων ζώων. Αυτό είναι κρίσιμο γιατί η περισσότερη εκπαίδευση γατών αφορά πραγματικά την εκπαίδευση των ιδιοκτητών».

Το ABC είναι περήφανο που βλέπει τα πρόσφατα επιτεύγματα της Camille Re και ελπίζει ότι αυτό θα εμπνεύσει άλλους να συνεχίσουν να αναζητούν μια ονειρεμένη καριέρα που θα λατρέψουν. Εάν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε στα προγράμματα που προσφέρονται στο Animal Behavior College, δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.animalbehaviorcollege.com ή καλέστε στο 800-795-3294 και ρωτήστε για διπλές ευκαιρίες εγγραφής.

*Οι μαρτυρίες και οι εμπειρίες που παρουσιάζονται στις www.animalbehaviorcollege.com ισχύουν για αυτό του ατόμου και δεν εγγυώνται τα ίδια ή παρόμοια αποτελέσματα για κάθε φοιτητή ή πτυχιούχο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin