ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ

Η εναλλακτική συσκευασία τροφών για κατοικίδια PFAS είναι βιοδιασπώμενη

Γραμμένο από admin

Οι ουσίες ανά και πολυφθοροαλκυλίου (PFAS) βοηθούν τις συσκευασίες τροφών για κατοικίδια να αντιστέκονται στα έλαια, τα λίπη και την υγρασία από τα προϊόντα που περιέχουν. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και οι νομοθέτες έχουν αυξήσει την προσοχή τους σε πιθανά προβλήματα υγείας που προκαλούνται από ορισμένα PFAS. Για τη βιομηχανία τροφών για ζώα συντροφιάς, αυτό δημιουργεί προβλήματα, καθώς υπάρχουν λίγες εναλλακτικές λύσεις για το PFAS.

Ωστόσο, ένας παραγωγός συσκευασίας τροφών για κατοικίδια έχει μια επιλογή. Επιπλέον, μετά τη χρήση, η συσκευασία με βάση το χαρτί μπορεί επίσης να αποσυντεθεί υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Το χαρτί FluoroFree της Ahlstrom πληροί τις απαιτήσεις τόσο των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, δήλωσε στο Petfood Industry ο Addie Teeters, επικεφαλής επικοινωνίας μάρκετινγκ της Ahlstrom.

«Τα προϊόντα FluoroFree της Ahlstrom πληρούν όλους τους υπάρχοντες και προτεινόμενους κρατικούς κανονισμούς, εκτός από το ότι είναι πιστοποιημένα από το Ινστιτούτο Βιοαποικοδομήσιμων Προϊόντων (BPI) κομποστοποίησης και πληρούν τα πρότυπα BPI χωρίς PFAS.

«Η Ahlstrom έχει εμπορευματοποιήσει προϊόντα στην αγορά για κορυφαίες μάρκες ξηρών τροφών για κατοικίδια και τα σχόλια ήταν εξαιρετικά θετικά», είπε ο Teeters. «Βοηθάμε τις επωνυμίες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας, ενώ τις βοηθάμε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα της επωνυμίας και της συσκευασίας τους».

Η συσκευασία τροφών για κατοικίδια ζώα χωρίς PFAS χωρίς λίπη της Ahlstrom διατηρεί τη δύναμη και την ικανότητα εκτύπωσης για την επωνυμία, είπε. Η συσκευασία θα μπορούσε να αντικαταστήσει το πλαστικό.

«Επιπλέον, αυτό το προϊόν πέρασε από «δοκιμές γεύσης τροφής για κατοικίδια» για να διασφαλίσει ότι οι πραγματικοί πελάτες ήταν ευχαριστημένοι με την αλλαγή», είπε ο Teeters.

PFAS σε συσκευασίες τροφών για κατοικίδια

Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν χιλιάδες PFAS σε προϊόντα που κυμαίνονται από σακούλες τροφών για κατοικίδια έως πυρομαχικά, σχοινιά αναρρίχησης, χορδές κιθάρας και τεχνητό χλοοτάπητα. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει κινδύνους για την υγεία από ορισμένα PFAS, όπως ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου των όρχεων και των νεφρών και η στειρότητα. Μαζί με την πανταχού παρουσία τους, το πρόβλημα προκύπτει από το πόσο αργά διασπώνται τα PFAS στο περιβάλλον και στο σώμα των ζώων. Οι άνθρωποι και τα ζώα απορροφούν το PFAS και οι χημικές ουσίες παραμένουν στο σώμα τους για πολλά χρόνια, αν όχι για ζωή.

Το PFAS τράβηξε την προσοχή τον Νοέμβριο του 2022, αφού η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας δημοσίευσε μια έκθεση που τεκμηριώνει την παρουσία χημικών σε συσκευασίες τροφών για κατοικίδια. Λίγο αργότερα, οι δικηγόροι κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά του JM Smucker ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία χαρακτηρίζει παραπλανητικά τις τροφές για γάτες 9Lives, Kibbles ‘n Bits και Meow Mix ως υγιεινές, παρά την παρουσία διοξειδίου του τιτανίου στις τροφές για κατοικίδια και εντόπισε PFAS στη συσκευασία.

Στις ΗΠΑ, δέκα πολιτείες απαγορεύουν πλέον το PFAS στις συσκευασίες τροφίμων, με περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν το 2023, σύμφωνα με το Pet Food Institute.

Οι κανονισμοί αυτοί περιλαμβάνουν:

Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, η Νέα Υόρκη δήλωσε ότι κανένα άτομο δεν θα διανέμει, πουλάει ή προσφέρει προς πώληση συσκευασίες τροφίμων που περιέχουν σκόπιμα προσθήκη PFAS.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 στην Καλιφόρνια, κανένα άτομο δεν θα διανέμει, πουλάει ή προσφέρει προς πώληση συσκευασίες τροφίμων που περιέχουν σκόπιμα προσθήκη PFAS ή παρουσία PFAS στα 100 ppm ή άνω.

Στο Βερμόντ από την 1η Ιουλίου 2023, ένας κατασκευαστής, προμηθευτής ή διανομέας δεν θα κατασκευάζει, πουλάει, προσφέρει προς πώληση, διανέμει προς πώληση ή διανέμει μια συσκευασία τροφίμων στην οποία έχουν προστεθεί σκόπιμα PFAS και υπάρχουν σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Στο Κονέκτικατ από τις 31 Δεκεμβρίου 2023 καμία συσκευασία τροφίμων στην οποία έχουν εισαχθεί σκόπιμα PFAS κατά την κατασκευή ή τη διανομή σε οποιαδήποτε ποσότητα δεν θα προσφέρεται προς πώληση ή για διαφημιστικούς σκοπούς σε αυτήν την κατάσταση από τον κατασκευαστή ή τον διανομέα της.

Ο νόμος για την αναφορά προϊόντων PFAS του Maine τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023 και απαιτεί από τους κατασκευαστές να αναφέρουν την σκόπιμα προστιθέμενη παρουσία PFAS σε προϊόντα ή εξαρτήματα προϊόντος στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας του Maine (DEP), συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin