ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΙΩΝ σκυλοτροφή

Βελτίωση των δυνατοτήτων μυρωδιάς του σκύλου εργασίας μέσω της διατροφής

Γραμμένο από admin

Βελτίωση των δυνατοτήτων μυρωδιάς του σκύλου εργασίας μέσω της διατροφής

Αναρτήθηκε από:

Βελτίωση των δυνατοτήτων μυρωδιάς σκύλου μέσω της διατροφής

Αυτό είναι ένα θέμα που εμφανίζεται συχνά σε συζητήσεις με επαγγελματίες σκύλους εργασίας. Για πολλούς από εμάς, η ανίχνευση της όσφρησης είναι ένα σημαντικό μέρος του τι πρέπει να κάνουν τα σκυλιά μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από την παρακολούθηση ανθρώπων ή ζώων μέχρι την εύρεση ναρκωτικών, εκρηκτικών ή άλλων στοχευμένων οσμών. Ενώ υπάρχει ένα γενετικό συστατικό ειδικά για την ικανότητα κάθε σκύλου, αναζητούμε πάντα ένα πλεονέκτημα ή οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε για να βελτιώσουμε τις ικανότητες του σκύλου μας. Μπορεί η διατροφή να είναι ένας παράγοντας; Η απάντηση είναι ναι, και έχει γίνει μια ποικιλία ερευνητικών μελετών σε διάφορους κλάδους σκύλων για να υποστηριχθεί αυτό.

Κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο

Πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια ασχοληθήκαμε με το θέμα της βελτίωσης της ικανότητας μυρωδιάς μέσω διατροφικών τροποποιήσεων. Εκείνη την εποχή, συμβουλευτήκαμε ένα ζευγάρι γνωστά ονόματα της ακαδημαϊκής κοινότητας που είχαν κάνει εκτενή έρευνα στον κόσμο της εργασίας και του αθλητικού σκύλου. Τα ονόματά τους ήταν Δρ Robert Gillette και Dr. Joe Wakshlag.

Αυτοί οι δύο κύριοι έχουν κάνει μια σειρά από ερευνητικές μελέτες ειδικά για τις επιπτώσεις της διατροφής και της άσκησης στην οσφρητική ικανότητα. Αντί να δημιουργήσουμε ξανά τον τροχό, συναντηθήκαμε μαζί τους και εγκατασταθήκαμε για μια εκπαίδευση. Αν και δεν μπορούν όλοι να φέρουν συμβούλους για να συζητήσουν τις σπουδές τους, μπορείτε να βρείτε κάποιες περιλήψεις της έρευνάς τους στο διαδίκτυο με μια γρήγορη αναζήτηση.

Το λίπος είναι το κλειδί

Για λόγους απλότητας, θα συνοψίσουμε όσα μάθαμε στα πιο βασικά στοιχεία των ευρημάτων τους. Η έρευνά τους έδειξε ότι, με όλα τα άλλα πράγματα να είναι ίσα, η εισαγωγή ορισμένων ελαίων (λιπών) πλούσιων σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είχε ευνοϊκό αντίκτυπο στις αρωματικές ικανότητες του σκύλου.

Τα έλαια που συνιστούσαν ως αποτελεσματικά, εκείνη την εποχή, ήταν το καλαμποκέλαιο, το λάδι canola, το ηλιέλαιο και το έλαιο καρθάμου. Αυτή η λίστα έχει τροποποιηθεί κάπως και βελτιωθεί με μεταγενέστερες μελέτες, αλλά παραμένει σε μεγάλο βαθμό ακριβής. Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε έναν σκύλο με κακή μύτη να έχει καλή μύτη. Θα μπορούσατε, ωστόσο, να βελτιώσετε το όριο ανίχνευσης οσμής του σκύλου από όποιες έμφυτες ικανότητες υπήρχαν ήδη.

Βελτιώστε και αντιγράψτε

Πρόσθετες μελέτες έχουν γίνει τα πολλά χρόνια που μεσολάβησαν με αποτελέσματα που αντικατοπτρίζουν κατά προσέγγιση τις αρχικές μελέτες. Με διαφορετικές ράτσες και κλάδους, όπως το κυνήγι έναντι των σκύλων εργασίας, υπήρξε ένα αρκετά συνεπές μήνυμα για να βγει από την έρευνα αρωμάτων. Εν ολίγοις, με τον κατάλληλο συνδυασμό διατροφής και άσκησης, μπορείτε να βελτιώσετε την ικανότητα του σκύλου σας να ανιχνεύει τις οσμές. Αυτό είναι πολύ μεγάλο όταν είναι δουλειά του σκύλου σας να παρακολουθεί ή να ανιχνεύει.

Πρακτική Διαιτητική Εφαρμογή

Είδαμε μια τέτοια αξία στις βελτιωμένες δυνατότητες αρώματος που συμπεριλάβαμε ηλιέλαιο σε όλες τις φόρμουλες μας για ξηρές κροκέτες. Είναι επίσης σημαντικό να εξισορροπήσετε την ποσότητα των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων με υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που παρέχουν άλλα οφέλη στους σκύλους σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις δίαιτες των κουταβιών όπου τα επιπλέον ωμέγα-3 και DHA είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη.

Εάν το φαγητό σας δεν περιλαμβάνει κανένα από αυτά τα έλαια, η συμπλήρωση είναι πάντα μια επιλογή που δεν είναι πολύ περίπλοκη στην εφαρμογή. Εάν κάνετε την έρευνά σας για να προσδιορίσετε τις κατάλληλες ποσότητες τροφοδοσίας, είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία να στρώσετε το σωστό λάδι ως μέρος του κανονικού σας προγράμματος σίτισης.

2

ΙΟΥΛ

2021

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin