ΔΑΓΚΩΜΑ & ΓΚΡΥΓΜΑ σκυλοτροφή συμπεριφορά σκύλου

Αντιμετωπίστε τα βασικά για τους πελάτες σας

Γραμμένο από admin

Είστε ειδικός όσον αφορά την εκπαίδευση ή την περιποίηση, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι είστε πολύ ενημερωμένοι όσον αφορά τις λιχουδιές για σκύλους και γάτες.

Ωστόσο, οι πελάτες σας μπορεί να μην είναι τόσο καλά ενημερωμένοι. Αυτά που ακολουθούν είναι μερικά βασικά σημεία που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ των λιχουδιών και της χρήσης τους.

Το “Treat” μπορεί να είναι μια φορτωμένη λέξη

Ίσως έχετε διαπιστώσει ότι μερικοί άνθρωποι έχουν αρνητική αντίδραση στη λέξη «περιποιηθείτε». Στον ανθρώπινο κόσμο, αυτός ο όρος συνήθως υποδηλώνει κάτι ανθυγιεινό.

Ως επαγγελματίας κατοικίδιων ζώων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις στιγμές ως ευκαιρία για να εξηγήσετε στους πελάτες σας ότι στον κόσμο του σκύλου και της γάτας, η «περιποίηση» δεν αναφέρεται απαραίτητα σε κάτι ανθυγιεινό. Αντίθετα, μπορεί να αναφέρεται σε μια μπουκιά τροφής πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θα τραβήξει την προσοχή ενός σκύλου ή της γάτας και θα τους κρατήσει συγκεντρωμένους.

Εκτιμούμε την πολυπλοκότητα αυτών των σημασιολογικών. Ενώ η Fig & Tyler είναι μια εταιρεία λιχουδιών, ακόμη και εμείς δεν είμαστε πάντα λάτρεις της λέξης “treat”. Το χρησιμοποιούμε γιατί είναι ο πιο ξεκάθαρος τρόπος να περιγράψουμε τα προϊόντα μας. Θα θέλαμε πολύ να πούμε ότι πουλάμε δελεαστικές μικρές μπουκίτσες φαγητού σε μια μεγάλη ποικιλία πρωτεϊνών, αλλά αυτό είναι αρκετά μπουκιά!

The Training Treat Hierarchy

Εάν είστε εκπαιδευτής, είστε πολύ εξοικειωμένοι με την ιεραρχία των λιχουδιών υψηλής/χαμηλής αξίας. Γνωρίζετε επίσης ότι η πιο πολύτιμη απόλαυση από όλες είναι αυτή που λειτουργεί με τον σκύλο ή τη γάτα που εκπαιδεύετε. Αυτό που είναι υψηλής αξίας για έναν γούνινο μαθητή μπορεί να μην έχει υψηλή αξία για έναν άλλο.

Ωστόσο, δεν το γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Επειδή μας αρέσει να μιλάμε για λιχουδιές, έχουμε περιγράψει τα βασικά της ιεραρχίας παρακάτω.

  • Χαμηλής αξίας: Ένα καλό παράδειγμα λιχουδιάς χαμηλής αξίας είναι ό,τι τρώει συνήθως ένας σκύλος ή η γάτα για δείπνο (δηλ. κροκέτα). Αυτές οι λιχουδιές δεν θα παρακινήσουν τόσο καλά όσο αυτές που είναι πιο νόστιμες, πιο μυρωδάτες ή καινούριες για τον συγκεκριμένο σκύλο ή γάτα. Με την πάροδο του χρόνου, ο ασκούμενος μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του για αυτά τα τσιμπήματα χαμηλής αξίας ή μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να τραβήξει την προσοχή του με αυτές τις λιχουδιές.
  • Μεσαίας αξίας: Οι λιχουδιές μέσης αξίας είναι σνακ που συνήθως δεν προλαβαίνουν να φάνε οι σκύλοι ή οι γάτες. Αυτά τα κίνητρα είναι διαφορετικά από την καθημερινή τους κροκέτα και συχνά μπορούν να είναι απλώς το κίνητρο που χρειάζονται.
  • Υψηλή αξία: Αυτές είναι λιχουδιές που οι σκύλοι ή οι γάτες που εκπαιδεύετε θα κάνουν τα πάντα. Τραβούν την προσοχή και δίνουν κίνητρα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, ακόμη και όταν υπάρχουν περισπασμοί. Αυτές οι λιχουδιές πρέπει να είναι συναρπαστικές και ιδιαίτερες για τον ασκούμενο. Συνήθως μυρίζουν και έχουν εκπληκτική γεύση ή αποτελούνται από συστατικά ή νέες πρωτεΐνες που ο σκύλος ή η γάτα δεν παίρνει συχνά. Ωμά, λυοφιλοποιημένα 100 τοις εκατό λιχουδιές κρέατος ή ψαριού, όπως αυτές που φτιάχνουμε στο Fig & Tyler, ταιριάζουν απόλυτα.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

admin